Sport

Mindegy hogyan, csak nyerjen már végre a Veszprém

Ha azt írjuk, rossz formában van a Veszprém, akkor még finoman fogalmaztunk. A magyar bajnok jól kezdte az idényt, azonban az első keret zsinórban három mérkőzésén is kikapott nemrég: kétszer a Bajnokok Ligájában, egyszer pedig óriási meglepetésre a SEHA Ligában.

A Budakalász kiütése (41-24 a Veszprémnek) megtört a rossz sorozatot, de az igazi erőfelmérő hétvégén következik, hazai pályán a Porto elleni BL-meccsen. A portugáloknak eddig két győzelmük (verték a Kielcét is) és egy vereségük van, így a magyar csapat előtt vannak.

„A Porto ellen nehéz játszani idén. Remekül szerepelnek, nagy magabiztossággal. Az első pár mérkőzésükön megmutatták, hogy helyük van a Bajnokok Ligájában, illetve az A és B, kiemelt csoportok egyikében. Kemény és taktikus meccsre számítok, hiszen a Porto egy kiváló együttes” – mondta David Davis a veszprémi klubhonlapnak.

Lékai Máté is arról beszélt, mennyire nehéz lesz a meccs, szerinte Szkopjéban, a Vardar otthonában is a portugálok voltak jobbak, csak a hazai kapus remeklse miatt tudtak fordítani a macedónok.

Kemény a védekezésük, és hatalmas a faluk, támadásban pedig nagyon attraktívan és pontosan játszanak. Sokszor játszanak 7 a 6 ellen. Teljesen mindegy, hogyan játszunk, de valahogy a két pontot meg kell szereznünk.

A hétvégi magyar érdekeltségű meccsek a kézi-BL-ben

14.45: Veszprém-Porto

16.45: Aalborg-Szeged

Mindkét mérkőzés vasárnap lesz, a Sport 1 közvetíti őket.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik