Sport

Hálás vagyok, hogy élek – üzent a horrorbaleset túlélője

Bár egy közleményben már nyilatkozott, most először beszélt a nyilvánosság előtt Juan Manuel Correa. Az ecuadori-amerikai F2-es pilóta is benne volt abban a balesetben, amelyben Anthoine Hubert életét vesztette a Belga Nagydíjon.

Correa súlyos sérüléseket szenvedett, mesterséges kómában tartották, nemrég pedig 17 órás műtétet hajtottak rajta végre, melynek célja az volt, hogy ne kelljen amputálni a lábát. Legalább egy év rehabilitáció és további műtétek várnak rá.

17 órán át műtötték a tragikus F2-es baleset túlélőjét
Nagyon hosszú felépülés és még számos operáció vár Juan Manuel Correára.

A 20 éves versenyző a kórházi ágyáról, Instagramon jelentkezett be, azt mondta, úgy döntött visszatér a közösségi média felületeire. Kemény heteken van túl, és elsőként Hubert családjának üzent:

Ezt még nyilvánosan nem mondta, de legmélyebb együttérzésem a Hubert családnak. Mindenki számára sokk, hogy egy ilyen baleset megtörténhetett. Egészen addig bele sem gondolunk, hogy ilyen megtörténhet, főleg velünk, amíg valóban be nem következik.

Correa arról is beszélt, hogy az is egy évbe telik, míg kiderül, sikerül-e megmenteni a lábát. Lesz még egy műtéte Londonban, majd utána Amerikába utazik, ahol találkozik a családjával és megkezdi a rehabilitációját.

Hálás vagyok, hogy élek

– mondta és hozzátette, hogy elfogadta, ami történt vele, próbál pozitív maradni és azon dolgozni, hogy felépüljön.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Juan Manuel Correa (@juanmanuelcorrea_) által megosztott bejegyzés, Okt 8., 2019, időpont: 10:31 (PDT időzóna szerint)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik