Sport lineup

Nagyon megbüntette az NFL-csapat az ellenfél nagyképű irányítóját

Hiába számít az egyik legkeményebb sportnak, ahol az ütközések révén időnként kárt tesznek egymásban a játékosok, az amerikaifutballnak is megvannak az íratlan szabályai.

Az egyik ilyen szabály, hogy a meccs előtti pénzfeldobásnál a két csapat játékosai kezet fognak egymással. Ezt mulasztotta el az NFL-idény előtt egyik titkos favoritnak tartott Cleveland Browns irányítója, Baker Mayfield, amivel aztán alaposan felbőszítette a San Francisco 49ers rutinos safetyjét, Richard Shermant.

Elképesztő és egyben meglehetősen zavaró, hogy a srác a meccs előtt nem fogott kezet velünk. Ez valami egyetemi szarság lehet. Mindenki igyekszik a meccs előtt felpörgetni magát fejben, de a másikkal kezet fogni, az szimplán az NFL-etikett része. Ha ilyet teszel, az annyit jelent, hogy nem tiszteled ezt a sportot. És higgyenek nekem, ez nagyon is feltüzelt minket

– magyarázta a meccs után Sherman.

A 49ers úgy is kezdte a meccset, mint a csapat, amelyik földbe akarja döngölni az ellenfelet, még két perc sem telt el, amikor Matt Breida futott 83 yardos touchdownt, majd azt ezt követő Cleveland-támadást Sherman állította meg azzal, hogy lekapta a levegőből Mayfield passzát. Breida egy elkapott TD-vel 14-0-ra alakította az állást, majd a második negyed elején hiába jutott el a célterület közelébe a vendégcsapat, Mayfield passzai nem jutottak el a címzettekig, így csak mezőnygól lett a vége.

Innentől viszont csak a San Francisco tett fel pontokat a táblára, miközben a hazai védelem kezelésbe vette Mayfieldet, akinek 22 passzából mindössze 8 ment jó helyre, így 100 yarddal zárt, és négyszer vitték földre, plusz kétszer elvesztette, kétszer pedig az ellenfélnek dobta a labdát.

„A rivalizálással nincs semmi baj, de az ellenfelet akkor is tisztelni kell, főleg, ha egy fiatal játékosról van szó. Még semmit sem tett le az asztalra ebben a ligában. Hány győztes meccse van? Úgy csinál, mintha ő lenne a tavalyi idény legjobbja. Ha Patrick Mahomes csinálna ilyet, az más lenne, de neki ez eszébe jut, mert sokkal alázatosabb. És amikor azt látod, hogy egy srác így fennhordja az orrát, akkor minden alkalmat meg kell ragadni, hogy emlékeztesd rá, hogy szerényebbnek kéne lennie. Mert ha nincs meg a tisztelet, akkor előbb-utóbb mennie kell a ligából” – mondta Sherman a 49ers 31-3-as győzelme után.

A Frisco ezzel a New Englanddel egyetemben őrzi a veretlenségét, és nagy önbizalommal készülhet a Super Bowlt elvesztő Los Angeles Rams elleni meccsre. Utoljára 1990-ben kezdett 4-0-s mérleggel a 49ers, története során pedig mindössze harmadszor maradt veretlen az első négy meccsen – és az előző két alkalommal legalább az NFC-döntőig eljutott a csapat.

NFL, 5. játékhét:

San Francisco 49ers – Cleveland Browns 31-3
Cincinnati Bengals – Arizona Cardinals 23-26
Tennessee Titans – Buffalo Bills 7-14
Oakland Raiders – Chicago Bears 24-21
New Orleans Saints – Tampa Bay Buccaneers 31-24
New York Giants – Minnesota Vikings 10-28
Philadelphia Eagles – New York Jets 31-6
Pittsburgh Steelers – Baltimore Ravens 23-26 – hosszabbítás után
Washington Redskins – New England Patriots 7-33
Carolina Panthers – Jacksonville Jaguars 34-27
Houston Texans – Atlanta Falcons 53-32
Los Angeles Chargers – Denver Broncos 13-20
Dallas Cowboys – Green Bay Packers 24-34
Kansas City Chiefs – Indianapolis Colts 13-19
Seattle Seahawks – Los Angeles Rams 30-29

Ajánlott videó

Olvasói sztorik