Sport

Andy Murray csalással vádolja ellenfelét, miután kikapott

A tizedik helyen kiemelt olasz Fabio Fognini kínkeservesen tudta legyőzni a Andy Murray-t a sanghaji keménypályás tenisztorna második fordulójában. A harmadik szettre már rettentő feszült volt a hangulat, majd a brit úgy döntött, panaszt is emel ellenfele miatt.

Murray először olasz ellenfelének mondta el a véleményét, majd Fergus Murphy székbírónak is kifejtette, hogy Fognini direkt akkor ad ki zavaró hangokat, amikor szervához készül. Ez szigorúan tilos persze, a bíró mégsem tett semmit.

Épp ütéshez készültem, amikor egy furcsa hangot hallottam. Kerestem a hang forrását, mire rám förmedt (Fognini), hogy minek bámulom őt. Amikor mondtam, hogy keresem, mi volt ez a hang, azt mondta ne nyavalyogjak, hanem szerváljak és legyen egy kis humorérzékem. Egyértelműen ő ad ki hangokat, a bíró meg nem csinál semmit, pedig ez szabálytalanság

– puffogott Murray az eset után.

Fognini egyébként már a panasztételnél is addig szövegelt, amíg a brit játékos egyszerűen odafordult és közölte, hogy kussoljon.

Az összecsapást végül az olasz nyerte 3 óra és 10 perc után, pedig Murray-nek két meccslabdája is volt, de Fognini nagyon megzavarta. Nem kizárt, hogy lesz folytatása az ügynek.

Eredmények – sanghaji keménypályás tenisztorna, 2. forduló

Fognini (olasz, 10.)-Murray (brit) 7:6 (7-4), 2:6, 7:6 (7-2)
Pospisil (kanadai)-Sousa (portugál) 6:3, 7:5
Medvegyev (orosz, 3.)-Norrie (brit) 6:3, 6:1

Kiemelt kép: TPN/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik