Sport

„Az első gondolatom az volt, ennyire marhák csak nem lehetnek”

Halász Bencére alaposan ráijesztettek a lengyelek, amikor megóvták a bronzérmet jelentő első dobását az atlétikai világbajnokság kalapácsvető számában.

A rivális ugyanis óvást nyújtott be azt állítva, hogy a magyar atléta kilépett a dobókörből. A nemzetközi szövetség újra megnézte a dobást, és igazat adott a lengyeleknek: salamoni döntéssel végül Wojciech Nowicki is bronzérmet kapott.

Érvénytelen dobással lett vb-bronzérmes a magyar kalapácsvető
A lengyelek óvtak Halász Bence ellen, az IAAF salamoni döntést hozott.

Amikor a stadionból visszaértem a szállodánkba, és megtudtam, hogy kavarás van, az első gondolatom az volt, ennyire marhák csak nem lehetnek! Hiszen nem emelték fel a piros zászlót és a dobásomat is lemérték.

„Ha lett volna a dobókör közvetlen közelében egy olyan sólyomszem, ami a teniszversenyeken egyértelműen tisztázza, hogy a labda kint volt-e vagy sem, a lengyelek biztosan nem óvnak. Azóta legalább százszor megnéztem az első dobásomról készült felvételeket és egészen biztos vagyok abban, hogy az szabályos volt. Jól kivehető, hogy a sarkam a levegőben volt, úgy meg aligha lehetett szabálytalan a kísérlet” – nyilatkozta Halász Bence az SzPress Hírszolgálatnak.

Dohából hazatérve a Katarban szerepelt magyar válogatott egyetlen éremszerzőjének az első útja Jánoshalmára, a szülői házba vezetett.

„Édesapám azzal fogadott, hogy a szívbajt hozták rá az óvással. Már csak az kellett neki, aki annyira izgul a versenyeim alatt, hogy nem mer ránézni a tévére. Nem volt nagy ünneplés, csak egy finom házias családi ebéd. Jól jött, mert nagyon hiányoztak már a hazai ízek”

Elmondta, novemberig pihenőt kapott, addig nem vesz kalapácsot a kezébe, és felhagy az erősítéssel is.

Kiemelt fotó: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik