Sport

Halász Bence már az első dobásával bejutott a vb-döntőbe

Valószínűleg nem jut döntőbe Pars Krisztián a dohai atlétikai világbajnokság kalapácsvetőinek selejtezőjéből. A 2012-es olimpiai bajnok 72,69 méterrel kezdett, ami később 73,05-re tudott javítani, de ezzel csak a 11. helyen végzett csoportjában.

A szerdai döntőhöz 76,50 méter volt az elvárt szint, vagy a legjobb 12 kalapácsvető közé kellett bekerülni, Parsnak viszont ezek közül egyiket sem sikerült elérnie.

Sajnálom egy kicsit ezt a dolgot, mert minimum 75 métert akartam dobni, és azzal döntőbe jutni, de ez ki-ki játszma most nálam, hogy a térdem mennyire bírja a terhelést. Megpróbáltam elindulni gyorsan a forgásban, de nem bírta a lábam. Nincs sebesség, nincs technika, nincs emelés, szóval sok minden hiányzott. Úgy számoltunk, hogy 8-10 hét, amíg elkezdhetem az edzéseket. Ha december közepén nekiláthatok a munkának, akkor egy jó felkészüléssel meglehet a 78 méter

– nyilatkozott Pars Krisztián, akire a vb után műtét vár, majd decembertől már az olimpiai felkészülésé lesz a főszerep.

A 37 éves szombathelyi atléta csoportjában egyébként ketten dobták meg a szintet, az idei világranglista-vezető lengyel Wojciech Nowicki és a francia Quentin Bigot (77,44).

Ezután viszont jött Halász Bence csoportja, ahol az Európa-bajnoki bronzérmes magyar rögtön 76,90 méterrel bedobta magát a szerdai fináléba.

A fenti hármason kívül a spanyol Javier Cienfuegosnak (szintén 76,90 méterrel), a lengyel Paweł Fajdeknek (79,24 méter), az amerikai Rudy Winklernek (77,06 méter) és az ukrán Mihajlo Kokhannak (76,56) sikerült megdobni a döntős szintet. A kalapácsvetés döntőjét szerdán magyar idő szerint 20.40 órától rendezik.

Kiemelt kép: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik