Sport

Ha Szilágyi Liliánát edzi, milliós fizetés járhat Shane Tusupnak

A Hosszú Katinkával három olimpiai bajnoki címet nyert Shane Tusup milliós nagyságrendű járandósághoz juthat, amennyiben Szilágyi Liliána valóban az ő irányításával készül fel a következő világeseményre – erősítette meg a lapértesüléseket a DIGI Sport híradójának Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Bírhatja-e Szilágyi Liliána a brutális Tusup-tempót?
Az úszók kapitányának, Sós Csabának kételyei vannak az ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi edzőválasztásával kapcsolatban. A páros tagjai mindketten hasonlóan szenvedélyes karakterek, ami veszélyes lehet, ráadásul az idő is szorítja őket.

Az SzPress Hírszolgálat értesülése szerint Szilágyi Liliánát Shane Tusup készíti fel a tokiói olimpiára. A Magyar Nemzet pedig arról ír: mivel Tusupnak volt olimpiai bajnok tanítványa Hosszú Katinka személyében, visszatérve Magyarországra jogosult lesz a Kiemelt edzői program keretében járó maximális, havi nettó egymillió forintos fizetésre, amennyiben van magyar válogatott versenyzője – és ez lenne Szilágyi Liliána.

Múltbeli elért eredmények után az edzőnek járhat abban az esetben járandóság, hogy ha Magyarországon valamilyen válogatott kerettag versenyzőt készít fel a következő világeseményre. Az én olvasatomban, ennek alapján járhat járandóság Shane Tusupnak

– erősítette meg a lapértesülést a DIGI Sport híradójának Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

„A Magyar Úszó Szövetség javasolja, azt követően a Magyar Edzők Társasága és a Magyar Olimpiai Bizottság véleményezi, és végső soron az államtitkár asszony (Dr. Szabó Tünde – a szerk.) dönti el, hogy kinek és mekkora járandóságot ad” – részletezte a döntési folyamatot az elnök, ezzel tulajdonképpen cáfolva azt az információt, mely szerint Hosszú Katinka aláírására is szükség van ahhoz, hogy Tusup hozzájuthasson a támogatáshoz.

Shane Tusup korábbi felesége és tanítványa, Hosszú Katinka Rióban három olimpiai arany- és egy ezüstérmet nyert. Az amerikai edző jelenleg Bujdosó Zsombor, Földházi Dávid és a 19 éves olasz Ilaria Cusinato versenyfelkészítését végzi. Utóbbi versenyző a 2018-as glasgow-i Európa-bajnokság 200 vegyes döntőjében éppen Hosszú Katinka mögött lett ezüstérmes, de 400 vegyesen is a második helyen végzett. Szilágyi Liliána 200 pillangón lett ezüstérmes még három éve, a londoni Európa-bajnokságon.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik