Sport

Féléves kihagyás helyett edzésre jelentkezett Heidi Löke

Hihetetlen fordulatot vett a norvég kézilabda-válogatott sztárjának, Heidi Lökének helyzete. A beállós a Brazília elleni felkészülési mérkőzésen sérült meg, norvég beszámolók szerint jobb térdében szenvedett meniszkuszsérülést, az első diagnózisok szerint 5-6 hónapra dőlt ki.

Sosem látott sérüléshullám miatt tört ki pánik a női kézilabdavébé előtt
Legutóbb 2005-ben volt ennyi sérült egy világesemény előtt, akkor jött össze a legrosszabb helyezés.

Úgy fest, erről elfelejtettek szülni Lökének, ugyanis pénteken edzésre jelentkezett a klubcsapatában. A csodás gyógyulás hátteréről a norvég válogatott orvosa, Anne Froholdt nyilatkozott a szövetség honlapján:

Heidi MR-vizsgálaton vett részt, a felvételekből a korábban kommunikált diagnózist olvastuk ki, ezért javasoltuk a műtétet. Eközben viszont sokat javult a térde, ami nem illett a képbe, ezért az MR-vizsgálat eredménye már nem releváns. Ilyen megtörténhet a hasonló vizsgálatoknál. Talán egy korábbi sérülés nyomai voltak vagy valami hasonló dolog történt. A héten elvégzett tesztek pozitív eredményt hoztak, ma már újra edzésre jelentkezett a Vipersnél, és engedélyezték számára, hogy mérkőzést is játsszon.

A 36 éves, olimpiai, világ- és Európa-bajnok beálló így aztán akár a szombati Ferencváros elleni BL-nyitányon is ott lehet a pályán.

Kiemelt kép: Oliver Hardt/Bongarts/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik