Sport

Magát vb-távolmaradásáért a felkészítő edző a felelős

Jobb lett volna, ha Magát Krisztina ki tud velünk utazni Thaiföldre, bármi okból maradt is otthon – nyilatkozta az MTI-nek Magát Krisztina, a magyar súlyemelő-válogatott szövetségi kapitánya a világbajnokság színhelyéről, Pattayából.

A szakvezető hozzáfűzte, hogy a Testvériség SE sportolója egyénileg készült, ezért a távolmaradásért az őt felkészítő edzőé a felelősség.

Gyurkovics azután beszélt erről, hogy a csapat Magát nélkül kelt útra a vébére, és anélkül, hogy a versenyző a hiányzásának okáról értesítette volna a kapitányt. A Magyar Antidopping Csoport (MACS) kérte, hogy Magát ne utazzon el a thaiföldi súlyemelő-világbajnokságra.

„Ha jól emlékszem, csütörtökön kaptuk meg a levelet, de szerdán felhívott Tiszeker Ágnes, és kérte, hogy Magát Krisztina ne utazzon el a világbajnokságra, függesszük fel a versenyzési jogát” – mondta Dobos Imre elnök a Nemzeti Sportnak arra a felvetésre, hogy a szövetség kapott-e tájékoztatást egy esetleges doppingvétséget illetően a MACS részéről.

Az „eltűnt" súlyemelőnő ügyében nagy a homály
Magát Krisztina furcsa, szövevényes történetében nem lesz tiszta állítás csak akkor, ha a vizsgálat végén bizonyítást nyert a doppingolás, vagy ha nem kéri a B-mintát.

Az elnök kitért rá: Tiszeker Ágnes, a MACS ügyvezető igazgatója azt mondta neki, nincs megalapozott doppingvétség, majd Dobos Imre hozzátette, „a biológiai útlevél adatai kapcsán vetődtek fel kérdések”.

A magyar csapat szombaton érkezett meg Pattayába, a világbajnokság helyszínére Magát Krisztina nélkül. Dobos a sportnapilapnak azt mondta, a szövetségi kapitány nem tudott a távolmaradás okáról, ő Pattayában szembesült a tényekkel.

Nem beszéltem még Krisztával, én most azzal foglalkozom, hogy az itt lévő súlyemelőink a lehető legjobban versenyezzenek, teljesen rájuk koncentrálok. Amúgy a csapatban alapvetően jó hangulat uralkodik, a cél az, hogy ez maradjon is így

mondta Gyurkovics Ferenc.

Kiemelt fotó: 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik