Sport

Fucsovics vesztett, Balázson Magyarország szeme

A budapesti Sport11 központban kialakított stadionban nem sokkal azt követően, hogy vasárnap Fucsovács Márton és Balázs Attila 7:6 (7-1), 3:6, 6:3-ra legyőzte a Szerhij Sztahovszkij, Gyenyisz Molcsanov párost a legmagasabban jegyzett magyar teniszező, és Sztahovszkij maradt a salakon és az egyessel folytatta a Davis Kupa mérkőzést.

A világranglistán 147. ukrán az első játszmában csak megnehezíteni tudta a 65. helyen álló magyar ellen; Marci 7:5-re nyerte az első szettet.

Aztán a második játszmában fordult a kocka, 6:3-ra nyert az ukrán, így jöhetett a döntő, harmadik játszma. Mindkét játékos érezte a pillanat jelentőségét, ennek megfelelően 6:6-ig fej-fej mellett haladtak. A rövidítést az ukrán fiú kezdte jobban, elhúzott 3:0-ra, amikor Fucsovics megnyerte az első labdáját.

Egy óra 17 perce játszották ekkor már a harmadik szettet és ne feledjük, előtte mindketten lenyomtak egy párosmeccset és egymás ellen egy 50 és egy 49 perces játszmát.

Úgy látszik a fáradtsággal Fucsovics küzdött meg nehezebben, mert 7:3-ra elvesztette a rövidítést, és a három óra egy percig tartó, maratoni hosszúságú meccset is 2:1-re. A magyar-ukrán Davis Kupa meccs állása így 2:2-re módosult. azaz Balázs Attilán a világ szeme, nyernie kell Ilya Marchenko ellen a végső győzelemhez.

DAVIS-KUPA-OSZTÁLYOZÓ

MAGYARORSZÁG–UKRAJNA 2:2
Fucsovics–Sztahovszkij 7:5, 3:6, 6:7 (3–7)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik