Sport

A rúdugrás királynőjét fogadta teraszán Orbán Viktor

A hétvégén rendezik Budapesten a World Urban Gamest, amelyre ellátogatott Jelena Iszinbajeva is, aki tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Sportolói Bizottságának, így figyelemmel kíséri az olimpiai programba már, vagy a közeljövőben bekerülő sportágakat.

A rúdugrás királynőjét vendégül látta Orbán Viktor a Karmelita kolostorban. A Nemzeti Sport cikke szerint a magyar miniszterelnök gratulált az orosz klasszisnak az első, Budapesten nyert világbajnoki címéhez, valamint ahhoz a világrekordhoz, amit tíz évvel ezelőtt állított be Iszinbajeva, és amelyet azóta sem tudnak megdönteni. A beszámoló szerint beszélgettek a sport nevelésre és a jellem fejlesztésére gyakorolt hatásáról is. Iszinbajeva meghívta Orbánt Volgográdba.

A Red Lemon Media közleménye szerint a WUG első napján a breaktánc volt, ami a legjobban tetszett Iszinbajevának.

Imádom az ilyen közeget, ahol a verseny egyben buli is, mert a résztvevőkön nincs nyomás, látszik rajtuk, hogy élvezik, amit csinálnak. Valamint a riválisok is támogatják egymást. A World Urban Games remek lehetőséget nyújt a fiataloknak arra, hogy olyan sportágakat próbáljanak ki, ami által ki tudják fejezni magukat

– mondta.

A nyitóképen a NOB Sportolói Bizottságának két tagja, Jelena Iszinbajeva és Gyurta Dániel. Fotó : Red Lemon Media

Ajánlott videó

Olvasói sztorik