Sport

Brutális fizetések vannak a bukaresti női kézilabdában

A bukaresti CSM női kézicsapata ismét hazai és európai uralomra törne, ennek érdekében világsztárokkal erősítették meg a keretet. Mindezek után elég nagy arcul csapás volt, hogy a bajnokság első fordulójában kikapott a csapat 25-24-re attól a Zalautól, amely az előző szezonban csak a hetedik volt.

A Gazeta Sporturilor a vereség következtében bele is állt egy kicsit a csapatba, a sportújság ugyanis megírta, milyen fizetések is vannak a CSM-nél, írja a planet-handball.com. A lap azt írta, a klub költségvetése 5 millió euró, a legjobban kereső játékosok pedig Cristina Neagu (17 ezer 500 euró, majdnem 5,8 millió forint havonta), és Nora Mörk (14 ezer 200 euró/hónap). A dolog érdekessége, hogy mindkét játékos sérült. Mindössze négy olyan játékos van a keretben, aki kevesebbet keres, mint 4600 euró havonta.

Világklasszis, amikor a térde is úgy akarja – peches vagy áldozat Nora Mörk?
Az egyik legjobb női kézilabdázónak kilencedjére kell megműteni a térdét, de vajon egyszerűen szerencsétlen alkat, vagy valami más miatt megy szét a lába időről időre?

A magyarországi topfizetésekről többnyire csak találgatások vannak, de az biztos, hogy a sztárok itthon is milliós nagyságrendben keresnek havonta.

A CSM legközelebb majd pénteken játszik a román élvonalban, a Buzau lesz az ellenfél, ilyen hangulatban kötelező lesz a győzelem. A Bukarest a Bajnokok Ligájában majd a Rosztov-Donnal, az Esbjerggel és a Perla Lublinnal került egy csoportba.

Nyitókép: csmbucuresti.ro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik