Sport

Sérült kézzel is vb-döntőbe jutott a magyar öttusázó

Három magyar, Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara és Gulyás Michelle jutott be a női hagyományos verseny döntőjébe a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon.

Az A csoportban Gulyás (2:08.28 perc) a második, Guzi Blanka (2:16.18) pedig a 19. időt érte el 200 méteren, amely meg is határozta mindkettejük további versenyzését. Míg Guzi az életmentő 15. utolsó továbbjutó helyért küzdött, Gulyás nyolcadik is volt, ám végül a 12. helyen kvalifikálta magát.

Az úszás a legerősebb számom, most is megadta az alaphangot a folytatáshoz. A vívás döcögősen indult, aztán elég jó lett és sikerült a kombinált szám is. A mai öttusában a vívás és a kombinált verseny meghatározó, ha ez a kettő jó, az élcsoportban lehetsz

– értékelt a 18 éves öttusázó az MTI-nek.

A B csoport úszását Kovács (2:06.45) nyerte, és saját várakozását felülmúlóan szerepelt a 19. időt elérő Alekszejev (2:16.63), aki július végén kézközépcsonttörést szenvedett.

Még meg sem gyógyult a magyar öttusázó törött keze, de már menne a vébére
Alekszejev Tamara minden fájdalom ellenére is ott akar lenni a világbajnokságon.

„Először nagyon fájt a kezem, és még most is vannak fájdalmaim. Úszásnál ez elviselhető, de a víváshoz eddig fájdalomcsillapítókat szedtem és megpróbáltam kizárni az érzést”

– mondta Alkeszejev, de nem látszott meg vívásán a sérülés, nyolcadik helyen végzett 20 sikerrel.

A csoport két magyarja így jó alapokkal várta a kombinált számot, Kovács ötödik, Alekszejev hetedik helyen állt, végül a kilencedik és 14. helyen végezve jutott fináléba.

A női döntő körvívását csütörtökön bonyolítják le, a program további részére pedig pénteken kerül sor, míg csütörtökön még a férfiak selejtezőjét rendezik.

Kiemelt kép: pentathlon.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik