Sport

Fucsovics: Kiadtam magamból mindent, csalódott vagyok

Fucsovics Márton az első fordulóban búcsúzott az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután a hétfői játéknapon öt szettben kikapott a georgiai Nikoloz Baszilasvilitől.

Közösségi oldalán a magyar játékos azt írta a mérkőzés után, hogy ebben az évben egyszer sem került ki győztesen az ötjátszmás meccsekből, bár az argentin Diego Schwartzman, az olasz Fabio Fognini, és Nikoloz Baszilasvili is a legjobb húsz közé tartozik a világon.

Tovább tart Fucsovics Márton rossz sorozata a US Openen
Maratoni küzdelemben dőlt el a továbbjutás sorsa.

„Végig egy nagyon jó mérkőzés volt, az 5. szettben, 3:1-nél volt egy bréklabdám, onnantól Baszilasvili nagyon stabilan, összeszedetten kezdett játszani. Amikor 3:2-nél szerváltam, éreztem egy kis görcsöt a lábamban, nem tudtam úgy felmenni a szervánál, ennyin ment el. Igaz, addig sem szerváltam túl jól, mert végig volt rajtam egy kis nyomás, Baszilasvili az egyik legjobb ritörnöző a mezőnyben. Kiadtam magamból mindent, csalódott vagyok, hogy a vége ez lett” – írta.

Fucsovics hisz abban, hogy következő egy, két, három évben megfordulnak ezek a meccsek.

Még legalább 8-9 évig szeretnék a top 100-ban, a top 50-ben teniszezni. Itt vagyok a legjobbak között és már most is szorongatom a topjátékosokat, van esélyem ellenük. Tanulságos volt az idei Grand Slam-szezon, kétszer is az edzőm nélkül versenyeztem. Jövőre ez nem fordulhat elő. Olyan edzővel szeretnék dolgozni, aki minden versenyre el tud jönni velem. Ez fontos.

Hozzátette, még nem tudja, hogy a párosban elindul-e, de szeretné minél előbb elkezdeni a felkészülést a szeptemberi Davis-kupa mérkőzésre.

A US Openen egyesben így már csak Babos Tímea érdekelt a magyarok közül, ő a 28. helyen kiemelt spanyol Carla Suárez Navarro ellen kezd magyar idő szerint kedd este.

Kiemelt fotó: Clive Brunskill/Getty Images/AFP 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik