Sport

Sokkolta az NFL-t az Indianapolis Colts irányítója

Szombat éjszaka hivatalosan is bejelentette visszavonulását Andrew Luck, az Indianapolis Colts amerikaifutball-csapatának 29 éves irányítója.

Nem volt könnyű döntés. Az elmúlt négy évben nem tudtam kilábalni a sérülés, fájdalom, rehabilitáció köréből, ebből a folytonos és könyörtelen harcból csak egy kiutat láttam, ha befejezem a pályafutásom

– nyilatkozta az újságíróknak a 2012-es NFL-draft első választottja.

Luck szerint a fájdalom miatt már nem lelte örömét a játékban, és nem tudta úgy élni az életét, ahogy szerette volna. A 2016-os szezont ilyen kínszenvedéssel játszotta végig, majd 2017-et teljesen kihagyta, hogy vállműtétjét követően a lehető legjobb állapotban térjen vissza. Ez sikerült is, 2018-ban őt választották az Év visszatérőjének.

“Mondd, hogy nem igaz, Andrew!” – összetörtek a Colts-szívek (Fotó: Bobby Ellis/Getty Images/AFP)

Azonban a problémák nem oldódtak meg, a Coltst idei előszezon-mérkőzéseit ki kellett hagynia, és a szombati, Chicago Bears elleni összecsapáson is civilben jelent meg. Amikor a szurkolók között elterjedt a visszavonulásának híre, hangos pfújolás kíséretében hagyta el a pályát. Luck hozzátette, csapattársainak már korábban jelezte döntését.

A spotrac.com szerint az irányító 2016-ban öt évre szóló, 122 millió dolláros szerződést írt alá, 2019-ben 9,125 millió dollár alapilletményt kapott volna, ehhez jött volna a bónuszösszeg.

A Colts szeptember 8-án Los Angelesben a Chargers ellen kezdi meg az NFL-szezont.

Kiemelt fotó: Andy Lyons, Getty Images North America/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik