Sport

Végezni akart magával szívműtétje után a legendás edző

Az orosz Jevgenyij Trefilov minden idők egyik legnagyobb formátumú kéziedzője,

aki hazája női válogatottjával négyszer nyert világbajnokságot, Rióban, három évvel ezelőtt pedig olimpiai aranyérmet szerzett, de van egy ezüstje a pekingi olimpiáról is.

Az eredményei mellett a kérlelhetetlen szigoráról híres edző februárban rosszul lett csapata, a Kubany Krasznodar nemzetközi kupameccs előtt, és bár az orvosok figyelmeztették, ő mégis leült a kispadra.

Két héttel később viszont már az orvosok győztek, és szívműtétet végeztek el Trefilovon, a beavatkozás során kiderült, hogy az edzőnek szerencséje volt, mert bár jó ideje szívelégtelenséggel élt, a fő artéria nem sérült meg. Bár a műtét jól sikerült, Trefilovnak abba kellett hagynia az edzősködést az egészsége érdekében.

A női válogatottnál a korábbi győri sikeredző, Ambros Martín lett az utódja, a Kubany Krasznodarnál pedig tiszteletbeli elnök lett az új posztja.

Emlékszem arra a napra, amikor hazaértem a kórházból. A lányom megkérdezte tőlem, hogy mi ez hang, ami belőlem jön. Az új szívbillentyűm volt. A műtét után valamilyen oknál fogva élni akartam, noha a nővérek szerint fegyvert kértem, hogy lelőhessem magam. Hogy meddig élhettem volna műtét nélkül? Senki sem tudja. Ijesztő. Egészséges embernek tekinted magad, és egyszer csak kiderül, hogy rokkant vagy

idézte Trefilovot az Rsport nevű orosz oldalra hivatkozva a Daniasport.hu.

Kiemelt kép: LOIC VENANCE / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik