Sport

„Felségsértés, valamennyiükre életfogytig tartó börtönbüntetést kérnék!”

Ion Tiriac, korábbi Grand Slam-bajnok teniszező kicsit sincs kibékülve azzal, hogy megváltozott a Davis Kupa lebonyolítása. A román milliárdos azt nehezményezte, hogy a februári selejtezők után egyhetes eseményen dől majd el a trófea sorsa – szemben a korábbi lebonyolítással, amelyben a továbbjutásról négy egyéni és egy páros mérkőzés döntött valamelyik válogatott otthonában.

Felségsértésnek tartom azt, amit a nemzetközi szövetség művelt, valamennyiükre életfogytig tartó börtönbüntetést kérnék! Tönkretettek 120 évnyi hagyományt, ezek az emberek nem normálisak. Életükben nem volt a kezükben ütő

mondta Tiriac a változásról.

A hazája leggazdagabb embereként számon tartott Tiriac párosban megnyerte az 1970-es Roland Garrost, majd edzőként és menedzserként Ilie Nastase, Guillermo Vilas, Mary Joe Fernandez, Goran Ivanisevic, Marat Szafin és Boris Becker pályafutását egyengette. Dolgozott a Román Olimpiai Bizottság elnökeként, 2013-ban beválasztották a sportági Hírességek Csarnokába, jelenleg pedig ő a madridi ATP- és WTA-, valamint a budapesti ATP-torna tulajdonosa.

Kiemelt kép: Matthew Stockman/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik