Sport

Egy kórházi fertőzéssel indult Eb-győztes tornászunk keserves kálváriája

Dévai Boglárka tavaly aranyérmet nyert ugrásban a glasgow-i tornász Európa-bajnokságon, húsz év után ez volt az első magyar Eb-arany a női szakágban.

Húsz év után újra magyar arany női tornában
Sporttörténelmi magyar győzelem született az Európa-bajnokságon.

A nagy siker után azonban nem várt fordulatot vett Dévai élete, egy edzésen megsérült, emiatt kisebb műtétet végeztek el rajta, majd elkapott egy kórházi fertőzést, így a dohai vébé helyett a kórház felé vette az irányt.

A Nemzeti Sportnak adott interjúban elárulta, csak januárban kezdett el újra edzeni, de a lába egy hétnél tovább nem bírta, és mivel egy lézeres kezelés sem hozott eredmény, így végül a két ujjperce közti ízületet eltávolították, mert az a fertőzés miatt tönkrement, és beszereltek egy csavart.

Dévainak korábban még sosem volt ilyen súlyos sérülése, de a sok nehézség ellenére sem fordult meg a fejében, hogy visszavonul.

Tíz héttel ezelőtt aztán jó hírt kapott, az orvos azt mondta neki, hogy elkezdhet futni, és végre eldobhatta a mankóit is. Jelenleg ott tart, hogy mind a négy szeren képes az alapokat megcsinálni.

Az időjárás változását azért megérzem. Ráadásul a csavar kilóg az ujjperceimnél, a bőrömön keresztül kitapintható, így óvatosnak kell lennem, hogy ne üssem be a lábam. Több mindenre és jobban oda kell figyelnem – eleve másként kell futnom, mert a nagy lábujjam nem hajlik vissza

– mesélte Dévai.

Az októberi, stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokságról már lemondott a tornász, a tokiói olimpiáról viszont még nem, igaz, nem akar hiú ábrándokat kergetni, mert nem tudja, mikor épül fel teljesen

Azt mondja, nem tudja, ki a hibás a fertőzés miatt, de van benne harag, viszont a maga mögött hagyott időszak megedzette, úgyhogy nem adja fel.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Robert Ghement

Ajánlott videó

Olvasói sztorik