Sport

Szijjártó Péter személyesen járt közben Kenderesi ügyében

Tavasszal sokkoló botrány rázta meg Dél-Koreát, kiderült, hogy egy elegáns szöuli klubban az italokba rejtett tablettákkal táncosnőket ejtettek kábulatba, majd a szexuális erőszakról videók készültek, és terjedtek az interneten.  Ez lehetett az oka annak, hogy az egyik legjobb dél-koreai rövid pályás gyorskorcsolyázót, Lim Hjo Dzsunt egy évre eltiltották, mert egy edzésen lehúzta egyik fiatalabb társa nadrágját női csapattársak jelenlétében.

Kenderesi-ügy: Dél-Koreában szinte járvány a szexuális zaklatás
A dél-koreai társadalmat a munkahelyi zaklatás, a bosszúpornó és a digitális kukkolás jellemzi, de a #MeToo mozgalomnak köszönhetően egyre több nő mer kiállni az igazáért. Ezzel sem árt számolni, amikor a fenékfogdosási ügyet próbáljuk értelmezni.

És emiatt lehetett komolyabb botrány Kenderesi Tamás ügyéből is.

Az Index összeszedte a kvangdzsui vizes vébén történt eset részleteit. Kenderesi a társaival a Club Libertine nevű helyen szórakozott, ahol állítása szerint hozzáért az egyik táncosnő fenekéhez.

„Kinézte magának, zaklatási szándékkal” – az Index szerint állítólag ezt tartalmazza a hivatalos dokumentum. A biztonsági személyzet rendőrt hívott, Kenderesit elvitték az őrsre, végül néhány órával később visszatérhetett a sportolói faluba.

A portál szerint ott a külgazdasági és külügyminiszter személyesen is kereste, Szijjártó Péter nyugtatta, minden segítséget megkap. Az előzetes hírekben az szerepelt, hogy tíz napot kell még az országban maradnia, de Kenderesi már vasárnap este olyan információt kapott, hogy menjen Szöulba, legyen a követség közelében, és majd öt-hat nap alatt lezavarják az ügyét. Végül ebből négy nap lett, és csütörtök este már Magyarországon volt.

A külügynek elküldték Kvangdzsuból az eset ismertetőjét, az Index úgy tudja, ebben a szexuális indíttatás utalás szintjén sem szerepel. A portál erről minisztériumot is megkérdezte, azonban nem kapott választ.

Kiemelt fotó: Manan VATSYAYANA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik