Sport

Telekom Veszprém: megérkezett a BL-győztes brazil óriás

A Telekom Veszprém még februárban állapodott meg a brazil Rogerio Moraesszel, aki június eleje óta jószerivel csak borsot tör a magyar szurkolók orra alá.

1, A 204 centiméteres kézis a Vardar Szkopje kétszeres BL-győztes csapatától jön, igen, attól, amelyik 27-24-re verte a júniusi kölni fináléban a Veszprémet, ahol hat gólt hintett Mikler Roland hálójába.

Drámai meccsen bukta el a BL-döntőt a Telekom Veszprém
Drámai meccsen, 27-24-re kapott ki a Vardar Szkopjétól a Bajnokok Ligája döntőjében a Telekom Veszprém.

2, Ha ez nem lenne elég, a beállós fizikailag mégsem Szkopjéból tette át a székhelyét, mert előző klubjából előbb hazautazott a Pánamerikai Játékokra, ahol annak a brazil válogatottnak a tagjaként játszott, amelyik hatalmas meglepetésre 32-29-re kikapott Chilétől, majd a harmadik helyen végzett. A favorit brazilok fiaskójának következményeként a magyar válogatottnak immár kisebbfajta csodára van szüksége ahhoz, hogy kijusson a tokiói olimpiára.

Csoda kellene ahhoz, hogy ott legyen az olimpián a kéziválogatott
Brazília és Chile belerondított a matekozásba.

Mit mond minderről Moares?

A 25 éves kézilabdázó persze csak végezte a dolgát, így az, hogy teljesítményével éppen szomorúságot okozott a magyar szurkolóknak, sport szempontból tök természetes.

Három év alatt kétszer is Bajnokok Ligája győzelmet ünnepelhettünk, ez az időszak még sem volt felhőtlen, mert sok volt a gond és a bizonytalanság. Egymás után hagyták el Szkopjét a játékosok, és kerestek olyan klubot maguknak, ahol kiszámítható jövő vár rájuk. Büszke vagyok arra, hogy 2+1 éves szerződést írhattam alá egy nagy és biztos lábakon álló klubbal. Egyáltalán nem tartom különösnek, hogy két hónappal ezelőtt még a Veszprém ellen csatáztam a kölni BL döntőben, és a hat gólommal én is hozzájárultam a Vardar győzelméhez. Ilyen a sport, a körforgás része a nagy játszmának

– nyilatkozta a fiatal játékos profi hozzáállással az SzPress Hírszolgálatnak.

Ha Veszprémben is hozza remek formáját, a helyi szurkolók minden bizonnyal hamar befogadják majd az elmúlt bő két hónaptól függetlenül az „Építők” történetének első brazil játékosát, aki egyben a keret legmagasabbja is (a 209 centis Nagy László már sportigazgatóként dolgozik).

A világválogatottnak is nevezhető Telekom Veszprém 20 fős keretében mostantól 14 nemzet játékosai közül válogathat David Davis, a csapat spanyol vezetőedzője. Aligha van még egy olyan BL szereplő, amelyik bosnyák, brazil, dán, egyiptomi, francia, horvát, lengyel, macedón, magyar, montenegrói, norvég, svéd, szerb és szlovén kézilabdázók tudására építhetné fel a stratégiáját.

(Kiemelt kép: telekomveszprem.hu/Vörös Dávid)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik