Sport

Sorban veri a fiúkat egy 11 éves bokszolólány

Ukrajnában egy 11 éves lány tartja izgalomban a bokszrajongókat. Kira Makogonenko hétéves kora óta rendszeresen edz, gyakran szemkötővel, teljesen vakon. Ebből kapunk egy kis ízelítőt az Instagram-oldalán, ahol ügyességét és gyorsaságát is megcsodálhatjuk:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kira”Pink Panther” Makogonenko (@kiramakogonenko) által megosztott bejegyzés, Júl 26., 2019, időpont: 11:31 (PDT időzóna szerint)

A Rózsaszín Párduc becenévre hallgató lány oldalának tanúsága szerint Makogonenko célja, hogy egyszer olimpiai bajnok legyen és jó úton halad efelé, ugyanis nem talált még legyőzőre: 37-0 a mérlege. Az ukránok már most imádják a 11 éves bokszolót, aki egyébként sokszor fiúkkal csap össze és mint a mérlege is mutatja, le is győzi őket.

Makononengóról egyébként már kilencéves kora óta tartják, hogy őrült nagy tehetség, szinte minden évben előkerül egy videó, vagy beszámoló a képességeiről, 2018-ban például egy óriási keréken egyensúlyozott, de már kilencéves korában is csodájára jártak, hogy idősebb fiúkat tud legyőzni a ringben. Mi több, azon kívül is.

Az iskolában egy fiú mögém állt és folyamatosan piszkált. Megfordultam és adtam neki egy gyomros, mire a földre borult. Nem tudta, hogy bokszolok. Megkapta, amit érdemelt

– mesélte 2017-ben.

Édesapja, Artem Makogonenko egyben edzője is Kirának és ő maga is ökölvívó volt, de nem túl sikeres: nagyváltósúlyban egy győzelme, egy veresége és egy döntetlenje volt Ukrajnában. A YouTube-oldalát kezelő családtagok sorban töltögetik föl a lány meccseit is, érdemes belenézni, mit is tud.

Kiemelt kép: facebook.com/KiraPink-Panther-Makogonenko

Ajánlott videó

Olvasói sztorik