Sport

Az ausztrál teniszező megint óriási show-t csinált

Nick Kyrgiost egy időben a következő nagy teniszsztárok közé jósolták, de sokszor inkább a balhékkal vétette magát észre a játéka helyett. Az ausztrál viszont Washingtonban nem csak jól játszik, de nagy műsort is csinál.

Először a negyeddöntőben rukkolt elő egy látványos húzással: a szlovákiai Gombos Norbert ellen a meccslabdája előtt megkérdezte a nézőket, hogy hová szerváljon. Egy nő válaszának megfelelően ütött, nyert, majd ment megölelni „beugrós edzőjét”. Vasárnap az első kiemelt Sztefanosz Cicipasz elleni elődöntőben is előhúzta ugyanezt a kártyát, ezúttal egy férfi tanácsát kérte ki, az eredmény újabb siker, sikerült behúzni a meccset.

Még az sem tudt kizökkenteni igazán, hogy a ciprusinak meggyűlt a baja a cipőjével. Cicipasz mindig cipőcserével játszik, ám ezúttal az új pár sem volt alkalmas a játékra, pontosabban rosszul volt befűzve. Kissé gyermekded módon ilyenkor édesapja, az edző igazítja meg. Amikor azonban elkészült, Kyrgios ott termett és személyesen kézbesítette a lábbelit Cicipasznak – a közönség legnagyobb örömére.

Kyrgios ellenfele a harmadik kiemelt orosz Danyiil Medvegyev lesz a döntőben.

Eredmények – washingtoni tenisztorna, elődöntő

Kyrgios (ausztrál)–Cicipasz (görög, 1.) 6:4, 3:6, 7:6 (9–7)
Medvegyev (orosz, 3.)–Gojowczyk (német) 6:2, 6:2

Kiemelt kép: Mitchell Layton/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik