Sport

Kenderesi már fizetne, hogy hazajöhessen

Kenderesi Tamás körül forr a levegő Dél-Koreában, miután vasárnap egy szórakozóhelyen 18 éves lány kihívta a rendőrséget miatta, mivel szexuális zaklatással vádolja.

Szexuális zaklatás vádja miatt állították elő Kenderesi Tamást
Az úszó tíz napig nem hagyhatja el Dél-Koreát.

A magyar úszó a rendőrségi kihallgatáson, valamint hivatalos közleményében is elismerte a fizikai kontaktust, a vádakat azonban tagadta. Csakhogy, amíg az ügy le nem zárul, nem térhet haza Magyarországra, a hatóságok tíz napra becsülték ezt az időszakot.

A Yonhap News Agency szerint Kenderesi viszont minél előbb szeretne hazatérni, ezért kifizetné a kiszabott bírságot és jönne, amint lehet. Pontosan nem lehet tudni, mekkora összeget kell kifizetnie, de a becslések szerint milliós nagyságrendről van szó. A beszámoló szerint a dél-koreai rendőrség vádat emelne ellene az ügyészségen.

Korábban a Magyar Úszószövetség is közleményben reagált az esetre, melyben kifejtette, a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik