Élő Sport

Esélye sem volt a bronzéremre a magyar férfi vízilabda-válogatottnak

Negyedik helyen végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon: Märcz Tamás csapata a bronzmérkőzésen 10-7-es vereséget szenvedett a horvát csapattól.

Több mint két és fél percet kellett várni a mérkőzés első góljára, ekkor Hárai Balázst hagyták érthetetlenül üresen, ő pedig közelről nem is hibázott. A horvátok a negyedik fórjukból szerezték első góljukat, majd az ötödiket is értékesítve átvették a vezetést.

Hosszú percekre megtorpantak a csapatok, sorra maradtak ki a lehetőségek, a jeget végül Vámos Márton törte meg emberelőnyből. Varga Dénes a második negyed elején szállt be először, de aztán kiállították, ez idő alatt pedig újra előnybe kerültek a horvátok. A túloldalon Hárai harcolt ki ötméterest, amit Manhercz Krisztián vágott be. Egy perccel a szünet előtt újra fórból talált be a rivális, majd Varga mutatott be egy csodálatos cselt, de ejtése a felső lécen csattant.

A nagyszünet után Maro Jokovic harmadik góljával kettőre nőtt a különbség, de Angyal Dániel egy kipattanót értékesítve azonnal válaszolt. Vámos fórban egyenlíthetett volna, lövése azonban célt tévesztett, az oldalhálóról jött ki a labda. Nagy Viktor kiválóan védett, elől viszont sokáig nem jött össze semmi, még létszámfölényben sem. A horvátok videobírós ítélettel növelték előnyüket, miközben kissé kezdtek elszabadulni az indulatok, a horvát stáb egyik tagja piros lapot kapott, Nagy Viktort pedig heves kézmozdulatok kíséretében intette csendre a játékvezető. A hosszú magyar gólcsendet Manhercz törte meg emberelőnyből közvetlenül az utolsó szünet előtt.

A zárónegyedben a magyarok közül elsőkét Jansik Szilárd pontozódott ki, ezt a kiállítást a mérkőzés legjobbja, Jokovic használta ki (7-5). A következő horvát támadásban Pohl Zoltán számára is idő előtt véget ért a találkozó, a rivális pedig ötméterest harcolt ki, amit Jokovic értékesített, Märcz Tamás pedig időt kért.

A rövid pihenő után felzárkózott a magyar válogatott, Hárai talált be emberelőnyből, majd Zalánki Gergő kettős fórban volt eredményes (8-7). A horvátok nem változtattak a formulán: a következő előnyüket Jokovic használta ki egy bombagóllal. Ekkor már a horvátoktól is négyen csak a kispadról figyelhették, ahogy Hrvoje Benic kevesebb mint két perccel a vége előtt visszaállítja a háromgólos különbséget, eldöntve ezzel a meccset.

A magyar csapat, amely az elődöntőben az olaszokkal szemben maradt alul, nem szerzett olimpiai indulási jogot a Koreai Köztársaságban zajló tornán.

Erre legközelebb a januári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon lesz lehetősége, melyen egy kvótát osztanak ki.

Eredmény:

Horvátország-Magyarország 10-7 (2-1, 2-2, 2-2, 4-2)
gólszerzők: Jokovic 6, Loncar, Milos, Setka, Benic 1-1, illetve Hárai, Manhercz 2-2, Vámos, Angyal, Zalánki 1-1

Magyarország: Nagy V. – Vámos, Bátori, Sedlmayer, Jansik Sz., Manhercz, Hárai, cserék: Angyal, Pohl, Mezei, Zalánki, Varga Dé.

Kiemelt fotó: MTI/Kovács Tamás

A férfi vízilabda-válogatottnak sem sikerült érmet nyernie a vébén

A női csapat után a férfiak sem tudták megnyerni a bronzmérkőzésüket. Märcz Tamás csapata a horvátok ellen az első pillanattól kezdve rozsdásan játszott, a mérkőzés során csak az első negyedben vezetettek.

A horvátoknál Jokovic hat gólt lőtt a tízből, a világbajnoki címvédő legnagyobb sztárja megállíthatlan volt.

A 2020-as budapesti Európa-bajnokság nagyon fontos lesz a magyar válogatott (és a horvát válogatott) számára az olimpiai kvótáért folyó harcban.

Magyarország-Horvátország 5-7

Hiába vagyunk mindig közel, Jokoviccsal nem lehet bírni: a horvátok sztárja a negyedik gólját lövi.

Magyarország-Horvátország 5-6

Az utolsó másodpercben szépít a magyar válogatott, így a negyedik negyed előtt még bőven van esély.

Magyarország-Horvátország 4-6

Hiába Nagy Viktor bravúrjai, elöl semmi nem megy be és egy idő után a horvátok ezt kihasználják. Ismét kettővel megy Horvátország.

Magyarország-Horvátország 3-5

Ismét a magyaroké az első támadás, ki is marad egy fór. A másik oldalon viszont Varga Dénes szabálytalankodik gólhelyzetben, így ötméteres, amelyet értékesít is Horvátország. Először kettő a különbség.

Magyarország-Horvátország 3-4

Na, vajon hogy lő gólt a horvát csapat? Na?? Na??? Persze, emberelőnyből. Azért hiába próbál az ember objektív lenni, de ez már tényleg a komédia szintje. Hát, így megyünk pihenni.

Magyarország-Horvátország 3-3

Nagyon-nagyon sok a kiállítás, a horvátok tényleg konstans emberelőnyben játszanak, amit azért néha értékesítenek is. A hatodik perc közepén ugyanakkor Manhercz lő be egy ötméterest, amivel azért tartja magát a magyar csapat.

Magyarország-Horvátország 1-2

Megint a magyaroké az első támadás, de most nem kontra, hanem egy elhamarkodott emberelőny az eredmény. A magyar kapu előtt a horvátok is hibáznak, így marad a 2-1, nem ide.

Magyarország-Horvátország 1-2

Vége az első negyednek: nagyon sok a kiállítás, a csapatok viszont eléggé rozsdásan mozognak a medencében. Ennél csak jobb lehet a meccs.

Magyarország-Horvátország 1-2

Ezt sokáig nem lehet majd bírni: minden egyes horvát támadás vége emberelőny, majd lövés/helyzet/gól. Most például gól, vezetnek a horvátok.

Magyarország-Horvátország 1-1

A sokadik emberelőnyüket már kihasználják a horvátok, így döntetlen az állás. Már csak 28 perc van hátra a meccsből, nem dőlt el semmi.

Magyarország-Horvátország 0-0

Az első támadás a magyaroké, középütt viszont kontrát fújnak, a másik oldalon pedig a horvát csapat azonnaé értékesíti az első emberelőnyét – csakhogy lejárt a támadóidő, így nincs gól. Ugyanitt, a magyar csapat is elrontott egy emberelőnyt fél perccel később.

Sapik

A magyar válogatott kékben, a horvátok a szokásos piros kockás sapkákban játszanak ma.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik