A következő élő közvetítés része Drámai csatában bukta el a bronzmeccset a női pólócsapat

Itt a vége, nem jött össze a bronzérem

Az olimpiai kvóta lehetősége elveszett ugyan a női vízilabda-válogatott számára, de az éremszerzésé még nagyon is élt a kvangdzsui világbajnokságon. Miután Olaszországot heroikus küzdelemben búcsúztatta Bíró Attila együttese (7-6), a spanyoloktól bántóan simán kapott ki hat góllal a magyar csapat (10-16). Maradt tehát a bronzmeccs, ahol Ausztrália drámai csatában 10-9-re legyőzte a mieinket.

Rémálomszerűen kezdődött a meccs, támadásban és védekezésben is könnyelmű volt Magyarország, amit a kezdetekben Ausztrália könyörtelenül kihasznált. Apránként aztán visszajöttek a magyarok, először Keszthelyi Rita szépített, majd egy kettős emberelőnyből Leimeter is betalált és Gurisatti Gréta leleményességének hála a negyed végére már egyenlítettünk is.

Szorosabban alakult a második játékrész, a sok-sok kiállíttás közben potyogtak a gólok. Összességében általában a mieink vezettek, ennek ellenére a hajrá nem sikerült jól és egy gyors kontrának köszönhetően, 7-6-ra Ausztrália vezetett a meccs felénél.

Térfélcsere után még idegesebb lett mindkét csapat, jóformán alig volt rendesen kidolgozott akció. A mieink különösen sok labdát szórtak el, viszont a kapuscsere jól sült el számunkra, Gangl Edina szinte lehúzta a rolót. Ez sem volt elég viszont az egyenlítéshez, ellenfelünk tartotta az egygólos előnyt.

A döntés tehát az utolsó negyedre maradt, amit bár egy Gurisatti Gréta-góllal kezdtünk, a bírók nem adták meg a találatot. Az ausztrálok elléptek megint három gólra, amelyből az utolsót ejtésből szerezték, innentől szinte végig ezzel próbálkoztak – zömmel sikertelenül. Mi viszont egy pattintott lövéssel és egy ötméteressel visszajöttünk a meccsbe, kezdődött az őrült rohanás a döntetlenért.

Az egyenlítés viszont sehogy sem akart megszületni, a meccs vége előtt másfél perccel megúszás után sem csorgott át a gólvonalon a labda, az utolsó percben pedig kétszer a bejátszást követő lövés és Keszthelyi ismétlése is megállt a gólvonalon, a labda egyszerűen nem akart becsorogni. Három másodpercünk maradt a negyedik negyed végén még így is egyenlíteni, végül távoli szabaddobásból kellett tüzelni, ez azonban nem akadt be, így hatalmas csatában maradtak alul pólósaink.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik