Sport

Fucsovics pofátlan szervával verte át a Roland Garros-döntőst

Fucsovics Márton két szettben kikapott az első helyen kiemelt osztrák Dominic Thiemtől az 1,85 millió euró (603 millió forint) összdíjazású hamburgi salakpályás férfi tenisztorna szerdai nyolcaddöntőjében.

A szokatlanul hosszú, 70 perces első szettben Thiem 6:5-ös vezetéséig mindkét teniszező megnyerte saját adogatójátékát, noha Thiemnek hét, míg Fucsovicsnak egy bréklehetősége volt. Akkor viszont az osztrák salakspecialista három játszmalabdához jutott fogadóként, és bár Fucsovics az elsőt hárította, végül ellenfele a kilencedik bréklabdáját kihasználta, ami játszmagyőzelmet jelentett számára.

A második szett viszont már rendkívül egyoldalúan alakult, Fucsovics mindössze egyetlen játékot tudott nyerni, így 1 óra 38 perc után vereséget szenvedett.

Thiem négy, a magyar játékos egy ászt szervált, és mindketten négy kettős hibát követtek el.

Fucsovics ásza a második játszma második játékában született meg, amikor Thiemnek három bréklabdája volt, és az elsőnél a magyar játékos alaposan meglepte egy alsó szervával. Aztán a következő adogatása előtt elnézést kért ellenfelétől a trükkös szerva miatt.

A két teniszező harmadik alkalommal találkozott egymással, az idén a Roland Garroson döntőt játszó Thiem mindegyiken győzött.

A kilencedik helyen kiemelt Balázs Attila két szoros szettben legyőzte a cseh Jan Satralt a Prágában zajló 46,6 ezer euró (15,2 millió forint) összdíjazású salakpályás challenger tenisztorna második fordulójában.

A múlt heti, umagi ATP-tornán döntős magyar teniszező szerdán előbb 5:5 után megnyerte ellenfele adogatójátékát, majd 46 perc után lezárta az első szettet. A világranglista 141. helyezettje a folytatásban 3:1-es hátrányba került, sőt 5:2-re is Satral (372.) vezetett, de Balázs Attilának sikerült egyenlítenie, majd a rövidítésben megnyerte az 1 óra 55 perces mérkőzést. A magyar játékos ellenfele a nyolcaddöntőben a spanyol Mario Vilella Martínez (266.) lesz.

Eredmények, Hamburg, nyolcaddöntő:

Dominic Thiem (osztrák, 1.) – Fucsovics Márton 7:5, 6:1
Chardy (francia) – Gasquet (francia) 7:6 (7-5), 7:5
Rubljov (orosz) – Ruud (norvég) 3:6, 7:5, 6:3

 

Eredmény, Prága, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Balázs Attila (9.) – Jan Satral (cseh) 7:5, 7:6 (7-4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik