Sport

Hat meccsen 172 gólt kaptak, mégis a vb legjobb sztorija a dél-koreai pólósoké

A házigazda dél-koreai válogatott utolsó mérkőzését 30-0-ra veszítette el a női vízilabdatornán a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, így 6-172-es gólkülönbséggel végzett a 16., azaz az utolsó helyen.

A dél-koreai csapatban rutintalan fiatalok szerepelnek, akik első meccsükön 64-0-ra kikaptak a magyaroktól. Bíró Attila csapata a sportág történetének legnagyobb különbségű győzelmét aratta.

Az ázsiai válogatott a csoportkörben még az oroszokkal (1-30) és a kanadaiakkal (2-22) szemben maradt alul, így az alsó házban a 13-16. helyért játszhatott tovább. Ott előbb a dél-afrikaiak (3-26), majd zárásként a kubaiak bizonyultak jobbnak náluk.

Mindez annak köszönhető, hogy bár a házigazdák szövetsége hat éve tudja, hogy vb-t rendeznek idén, ehhez pedig kellene egy női pólócsapat is, a szövetségen belüli zűrzavar miatt csak idén tavasszal kezdték el hálóval fogni a jelentkezőket.

Márpedig 2-3 hónap felkészüléssel még az amúgy közepes úszókból álló hölgyekből sem lehet ütőképes csapatot formálni, de még olyat sem, amelyik bárkit is képes lenne megszorongatni. Ennél már az amúgy sokak által lesajnált női vízilabda is sokkal erősebb, különösen a világelithez tartozó 5-6 válogatott. A dél-koreai válogatott erejéből ezért futotta ennyire. Legkevésbé a pólós lányok felelősek ezért – ők csak kalapemelést érdemelnek a tisztes helytállásért.

Kiemelt fotó: AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik