Sport

Kisebbfajta csoda történt a vizes világbajnokságon

A vizes világbajnokság női vízilabda tornájának második napján kisebbfajta csoda történt Dél-Koreával – gólt dobtak. Korántsem tréfából írjuk mindezt, sőt, kifejezetten elismerésként, hiszen nem árt, ha előzményként tudjuk, a magyarok kezdésként sporttörténelmi, világrekordot jelentő 64-0-ás győzelmet arattak ellenük.

64 góllal győzött a női pólóválogatott a vb-nyitányon
Világrekordot jelentő győzelmet aratott Bíró Attila csapata.

Nos, Dél-Korea, amelyik nem tudása okán, vagy kvalifikációt követően vívta ki a részvételi jogot, hanem rendező országként állítottak ki egy csapatot, a második körben Oroszországgal pólózott és az utolsó negyed közepén Kjung Daszul betalált, megszerezte az első gólját.

A mérkőzés közvetítése közben a kamera azonnal a kispadra fókuszált, ahol elszabadultak az érzelmek, többen elsírták magukat a boldogságtól.

Bizonyosságot nyert, hogy Pierre de Coubertin báró bő szász évvel megfogalmazott olimpiai alapgondolata, miszerint nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos, még ma is él. Igazából ezért szép a sport.

Megjegyzendő,  Csurka Gergely, a FINA kommunikációs osztályának munkatársa szerint annak köszönhetik a nagy veréseket, hogy bár hat éve tudják, világbajnokságot rendeznek, mégis csak nagyjából két hónapja kerestek 13 vállalkozó szellemű úszót.

No, hát bebizonyosodott, a női vízilabda sem annyira egyszerű játék… Így lehet, hogy ennyi idő alatt csak addig jutottak, hogy míg Magyarország ellen egyetlen kapura lövési kísérletük volt, addig az oroszok ellen már majd egy tucat próbálkozásból találtak be egyszer.

A magyar női vízilabda-válogatott magyar idő szerint kedd hajnalban a második mérkőzését is megnyerte  a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmei során: Bíró Attila csapata Kanadát győzte le 15-14-re. A magyar válogatott szövetségi kapitánya elég érdekes, inkább az oroszok elleni várható taktikára gondoló mondatot ejtett el a mérkőzést követően, amit itt olvashatnak.

A pólókapitány szerint nem biztos, hogy jó nyerni az oroszok ellen
Bíró Attila, a női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya a Kanada elleni győzelem után úgy érzi, nem tenne jót a válogatottnak a csoportelsőség.

Vizes világbajnokság, női vízilabda, eredmények

B csoport:

Oroszország-Koreai Köztársaság 30-1 (7-0, 9-0, 8-0, 6-1)

Magyarország–Kanada 15–14 (3–2, 5–4, 5–3, 2–5)
Kvangdzsu, 800 néző V: Peris (horvát), Sztavridisz (görög)
Magyarország: Gangl – Szilágyi D. 1, Keszthelyi 7, Illés, Parkes 1, Vályi V. 1, Leimeter 1. Csere: Magyari (kapus), Rybanska 1, Horváth B., Gyöngyössy 2, Tóth-Csabai 1, Gurisatti. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Kanada: Gaudreault – Eggens 1, McKelvey, Fournier 3, Lemay-Lavoie2, E. Wright 3,Christmas 1. Csere: Alogbo 2, Bekhazi 1, McKee 1, Paul, Crevier. Szövetségi kapitány: David Paradelo
Gól – emberelőnyből: 11/6, ill. 13/6
Gól – ötméteresből: 3/3, ill. –
Kipontozódott: McKelvey (16. p.), Tóth-Csabai (22. p.), Christmas (24. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Rybanska (30. p.)

A B-csoport állása:

1. Magyarország 2 2 79–14 4
2. Oroszország 2 2 48–11 4
3. Kanada 2 2 24–33 0
4. Dél-Korea 2 2 1–94 0

További eredmények:

C csoport:
Spanyolország-Kazahsztán 18-6 (3-1, 7-3, 3-1, 5-1)
Görögország-Kuba 20-4 (5-0, 6-3, 5-0, 4-1)
A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Spanyolország 4 pont, 2. (már továbbjutott) Görögország 2 (24-18), 3. (már továbbjutott) Kazahsztán 2 (15-24), 4. Kuba 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik