Sport

Vívó-vb: megvillant a magyar kard

Férfi kardban mind a négy magyar induló részt vehet a csütörtöki főtáblás küzdelmekben a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

A budapesti vívó-világbajnokság hétfői nyitónapján a női párbajtőrözők és a férfi kardozók vívtak a 64-es táblára kerülésért. Előbbiek felemás sikerrel vették az akadályt, Muhari Eszter többek között az olimpiai bajnok ukrán Jana Semjakinát is legyőzve jutott tovább. Mellette még Nagy Kinga vette sikerrel az akadály, míg Budai és Kun kiesett.

Vívó-vb: olimpiai bajnokot vert a 16 éves magyar lány
Felemásan kezdtek a magyar lányok a budapesti vívó-vb-n, négyből két vívó került főtáblára a selejtező után.

Kora délutánján három magyar vívó volt érdekelt a 162 fős mezőnyben, mivel a világranglistán negyedik, kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron kiemeltként – 15 társával együtt – mentesült a selejtező alól.

A 2017-ben világbajnok Szatmári András, valamint Gémesi Csanád és Decsi Tamás remekelt az öt tusra menő asszókban, mindhárman mind a hat ellenfelüket legyőzték a csoportjukban, így közvetlenül csatlakozhattak a kiemeltekhez.

Az volt a cél, hogy megfelelően bemelegítsünk, ez sikerült, a fiúk jó korán kijöttek, Áron is bekapcsolódott, pedig neki ma nem is kellett vívnia

– mondta Decsi András, a férfi kardozók vezetőedzője, hozzátéve, hogy a maximális teljesítmény is összejött: vereség nélkül sikerült megvívni csoportmérkőzéseket.

Megvalósítottam, amit elterveztem, vagyis hogy minden asszómat megnyerjem. Volt, hogy a szívem vitt előre, mert éppen küzdés volt az a mérkőzés, de a lényeg, hogy sikerült

– mondta Szatmári.

Papíron mindegyik csoportbeli ellenfelemnél jobb vagyok, de ezt meg is kellett mutatni. Végig fenn kellett tartani a koncentrációt

– értékelt Gémesi.

Az iráni Fotuhi volt a kemény ellenfél, akitől legutóbb, a moszkvai Grand Prix-n kikaptam. Most sikerült visszavágnom

– mondta Decsi Tamás. Kedden a női tőrözők és férfi párbajtőrözők selejtezőire kerül sor a BOK Csarnokban.

(Kiemelt kép: az iráni Mohammad Fotouhi és Decsi Tamás (j) egyaránt azt hiszi, hogy találatot adott a vívó-világbajnokság férfi kard egyéni versenyének selejtezõjében Fotó: MTI/Czagány Balázs)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik