Sport

Federer: Most még a csillagok együttállása is megfelelő

Az első és a második kiemelt, vagyis Novak Djokovic és Roger Federer játssza a döntőt férfi egyesben Wimbledonban.

Federer az elődöntőben négy szettben győzött nagy riválisa, Rafael Nadal ellen, és a találkozó után úgy nyilatkozott, a teljesítménye önbizalmat kölcsönöz számára a döntőre.

Federer egy rangadót már megnyert, jöhet az utolsó
Rafael Nadal után Novak Djokoviccsal csap össze.

“Olyan ez mint az iskolában, a dolgozat napján már nincs sok értelme a könyveket olvasgatni, az már nem segít. Az én esetemben sincs már akkor jelentősége a gyakorlásnak, a munkát már jóval korábban elvégeztem, ezért is tudtam most jó eredményt elérni. Eddig jó évem volt, rekordot jelentő tizedik alkalommal nyertem Halléban, és úgy tűnik, most még a csillagok együttállása is megfelelő számomra”.

Federer augusztusban már 38 éves lesz, ilyen idős játékos utoljára 1974-ben játszott döntőt Wimbledonban, akkor Ken Rosewall 39 évesen szerepelt a fináléban, ahol kikapott Jimmy Connorstól.

Federer tizenkettedik döntőjére készül az angliai tornán, és azt mondta, bár Nadal legyőzése után különösen boldog volt, az ünneplésre még nem gondolt, hiszen a Djokovic elleni döntő még hátra van.

Nadal azt mondta, nem fogadott olyan jól, mint Federer, és a fonákja sem működött olyan hatékonyan, mint a korábbi meccseken. Federernek és Nadalnak ez volt a 40. egymás elleni meccse, összesítésben a mostani vereség ellenére is 24-16-ra a spanyol vezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik