Sport

Federer egy rangadót már megnyert, jöhet az utolsó

Roger Federer hatalmas csatában győzte le Rafael Nadalt a wimbledoni férfi tenisztorna elődöntőjében.

Az első játszmájában a húszszoros Grand Slam-tornagyőztes svájci könnyedén, a harmadik helyen kiemelt, korábban szintén világelső, eddig 18 GS-tornán diadalmaskodó Nadal kissé nehezebben hozta adogatását. A felek fej-fej mellett haladva jutottak el a rövidítésig, amelyben a svájci nyert 7-3-ra, így 53 perc után 1:0-ra vezetett.

A második szettben 2:1-nél először tört meg a jég: Nadal elnyerte Federer szervajátékát, ráadásul nullára, 3:1-ről pedig 6:1-re hozta a játszmát és alig 36 perc alatt egyenlített. Ezután a svájci 2:1-nél brékelt, 4:1-re elhúzott, majd 6:3-ra hozta a 39 percig tartó játszmát, így aztán a negyedik szettben már a győzelemért játszhatott.

Federer újra 2:1-nél brékelt, ám itt Nadal már ellenállt, nem engedte ellépni ellenfelét, aki 5:3-nál kétszer is mérkőzéslabdához jutott, de ezeket Nadal ászokkal hárította. A spanyol feljött 5:4-re, a döntőnek bizonyuló játékban a svájci egy ásszal kezdett, de utána többször is hibázott, és végül nagy küzdelemben, összességében az ötödik meccslabdáját értékesítve győzött a 3 óra 5 perces meccsen.

Férfi egyesben elsőként Novak Djokovic jutott döntőbe a wimbledoni teniszbajnokságon, így aztán a fináléban is gigászi csatára lesz kilátás.

Wimbledon, elődöntő

Djokovic (szerb, 1.)-Bautista Agut (spanyol, 23.) 6:2, 4:6, 6:3, 6:2
Nadal (spanyol, 3.)-Federer (svájci, 2.) 6:7, 6:1, 3:6, 4:6

Kiemelt kép: Shaun Botterill/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik