Sport lineup

Szétszakadt térddel nyomott le négy menetet a ketrecharcos

Elég beszédtémát szolgáltat a UFC legutóbbi, Las Vegas-i gálája. Ezen volt Jorge Masvidal világrekord gyorsaságú KO-győzelme, majd az este főmeccse, Jon Jones és Thiago Santos könnyűsúlyú összecsapása is elég izgalmat hozott, végül előbbi nyert megosztott pontozással. Mindent elmond a csata keménységéről, hogy mindkét bunyós kerekesszékben hagyta el a helyszínt.

Kegyetlen ugró térdrúgással született a világ leggyorsabb KO-ja
Nem bízta a dolgot a véletlenre az amerikai MMA-s.

A brazil Santos az első menetben, egy rúgásnál sérült meg a bal térdén, jól látszott, hogy utána már nem tudott rendesen mozogni. Ehhez képest azért adott rendesen Jonesnak, végigbírta az ötmenetes címmeccset, az egyik pontozó pedig őt látta jobbnak 48-47 arányban – a másik kettő amerikai ellenfelének adta ilyen arányban a találkozót.

A hétfői MRI-vizsgálat során aztán kiderült, hogy Santos úgy nyomta le a meccs nagy részét, hogy az elülső, az oldalsó és a hátsó térdszalagja is elszakadt, valamint még porcsérülést is szenvedett.

„Éreztem, hogy elszállt a térdem és ez tényleg zavart a küzdelemben. Mindenki láthatta, hogy beleadtam mindent és gallyra ment térddel nyomtam végig” – mondta az mmajunkie.com-nak Santos.

Mindketten kerekesszékben hagyták el a küzdőteret:

A UFC szabályai szerint, ha valaki komoly sérülést szed össze, akkor hónapokig felmenthetik a küzdelem alól. Santos így hat hónapra tilthatják el, ám az előzetes hírek szerint a héten esedékes műtéte után legalább nyolc hónap kell, míg újra bevethető lesz. Jones esetében még nem tudni, milyen komoly a bal lábfején a sérülés, ha törést mutat ki a röntgen, akkor 2020 januárjáig ő sem léphet majd be a ketrecbe.

A nyitóképen Jon Jones balra, Thiago Santos jobbra látható. Fotó: Sean M. Haffey/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik