Sport lineup

Nem a véletlen műve volt az 5 másodperces KO a ketrecben

Mi is írtunk róla, hogy Jorge Masvidal rekordot döntött a UFC 239-en, amikor a kezdés után azonnal, felugrásból térdelte fejbe Ben Askrent, így 5 másodperc alatt el is dőlt a váltósúlyú mérkőzés. A küzdősportvilágot ámulatba ejtő megoldásról elég hamar kiderült, hogy nem a véletlen műve volt:

a 34-13-as mérleggel bíró Masvidal edzője, Mike Brown osztott meg egy videót, amin pontosan ugyanezt a mozdulatsort gyakorolták edzésen, két nappal a mérkőzés kezdete előtt.

„Egy részem szívesen világgá kürtölte volna, hogy ha olyan hülyén fog nekikezdeni a meccsnek, ahogyan csak ő tud, akkor bizony szét fog nyílni a feje. Bekapta a csalit: a kezeimet kicsit a hátam mögé tettem, ő pedig beindult és belesétált a csapdába” – mondta Masvidal a térdelésről.

Kegyetlen ugró térdrúgással született a világ leggyorsabb KO-ja
Nem bízta a dolgot a véletlenre az amerikai MMA-s.

A találkozónak komoly előélete volt, Askren többször is elég komolyan beszólt 34 éves riválisának. Masvidal erről annyit mondott, hogy be akarta bizonyítani, hogy a kimondott szavaknak bizony következményei vannak, és bár szíve szerint 14 percen át ütötte volna Askrent, de végül máshogy alakult a meccs.

Nyitókép: Sean M. Haffey/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik