Sport

Bejelentették a bokszvilág leginkább várt meccsének időpontját

Hatalmas várakozás előzte meg a két veretlen nehézsúlyú bokszoló, Deontay Wilder és Tyson Fury tavaly decemberi Los Angelesi-i meccsét, amely végén a pontozók döntetlenre hozták ki a végeredményt.

Ez lehet a boksztörténelem legnagyobb visszatérése
Tyson Fury nem is olyan rég még 180 kilósan öngyilkos akart lenni. Most viszont 64 kilogrammal könnyebben, ereje teljében, 10 millió dolláros bunyóra készül Los Angelesben. Vasárnap hajnalban kiderül, sikerül-e a feltámadás.

Fury, az angol óriás iszonyatos mélységekből jött vissza, ivott, drogozott, depressziós volt. Három év züllés, mélyrepülés után kapta össze magát, ledobott több mint 60 kilót, és megmutatta, hogy mekkora harcos. Nos, a Los Angeles-i Staples Centerbena döntetlennek köszönhetően Wilder ugyan megvédte a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét, de a végeredmény nem hagyott kétséget afelől, hogy előbb utóbb mindenki legnagyobb örömére jön a visszavágó.

Vasárnap a brit maga jelentette be, hogy jövő év elején, egész pontosan február 22-én csap össze ismét amerikai riválisával, akinek tavalyi meccsük óta folyamatosan üzenget.

Tyson Fury a nemi szervét ajánlotta Deontay Wildernek megfontolásra
A brit bunyós nem volt elájulva riválisa legutóbbi győzelmétől.

Ezúttal ezt:

Aláírtuk a szerződést. Ezúttal ki fogom őt ütni, mivel nem három év kihagyás után térek vissza, és nem iszom annyi alkoholt

– jelentette ki magabiztosan Fury egy bradfordi sajtóeseményen.

A jövő februári visszavágóig még mindkettőjükre vár egy-egy mérkőzés: Wilder szeptember végén a kubai Luiz Ortizzal csap össze Los Angelesben, Fury következő ellenfele egyelőre nem ismert.

(Kiemelt kép: Philip Pacheco / ANADOLU AGENCY)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik