Sport

Szteroiddal bukhatott meg a világbajnok kajakos

Ahogyan arról írtunk, a nemzetközi szövetség közlése alapján Takács Tamara volt, aki fennakadt egy februári doppingteszten. A világ- és Európa-bajnok kajakost a Magyar Antidopping Csoport ellenőrizte, első fokon négy évre tiltották el.

A Blikk úgy tudja, hogy az anabolikus szteroidok közé tartozó sztanozolollal bukott meg.

A sztanozolol már 1974 óta tiltólistán szerepel, a nyolcvanas években volt slágerdopping, de már idejét múlt és elég könnyen kimutatható a szervezetben. Izomtömeg-növelésre szokták használni.

Dr. Danyi Szilárd, a sportoló ügyvédje a lapnak elmondta, hogy a laborvizsgálat eredménye ellenére Takács semmilyen tiltott szert nem szedett be, ezáltal nem követhetett el szerintük doppingvétséget, így élnek a fellebbezéssel. Szerinte kétféleképpen kerülhetett a szer Takács szervezetébe:

Valaki az akaratán kívül az ételébe, az italába tehette a szert. A másik opció, hogy valamelyik, legálisan szedhető táplálékkiegészítője szennyeződött, ezáltal jutott doppingszer a szervezetébe.

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

A 22 éves Takács 2017-ben K-4 500 méteren világ-, K-1 és K-4 500 méteren pedig kontinensbajnok lett, míg tavaly aranyérmet szerzett K-1 500 méteren az U23-as vb-n, valamint K-1 5000 méteren az Eb-n.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik