Sport

“Van egy pár óránk most kisírni magunkat”

Tízpontos hátrányt dolgozott kis híján a magyar női kosárlabda-válogatott, amely a britek elleni Eb-negyeddöntő utolsó fél percében az elődöntőért támadhatott, de Határ Bernadett ziccere és Studer Ágnes nagyon távoli hárompontos-kísérlete is kimaradt, így 62-59-es vereség lett a vége.

Idegtépő meccsen kaptak ki az Eb-negyeddöntőben a magyar női kosarasok
Még van esély ott lenni az olimpiai selejtezőtornán.

„Egy vereség után mindig nehéz. Nagy téttel bíró meccs volt, ez látszott mindenkin. Messzemenő következtetéseket egyelőre nem szabad levonni, vissza kell nézni a meccset, és utána kell olyan változtatásokat eszközölni, hogy megnyerhessük a következő mérkőzést, amely ugyanilyen fontos lesz.

Az biztos, hogy a csapat az utolsó leheletéig küzdött, és megpróbálta a lehetetlent, hiszen a tíz pont körül állandósuló brit előny ellenére a végén a győzelemért támadhattunk, és ha van egy kis szerencsénk, meg is nyertük volna a meccset. Hogy mit mondok majd az öltözőben? Valami olyat próbálok majd, amivel ébren tudom tartani a tüzet”.

– nyilatkozta a meccs után az M4-nek Székely Norbert szövetségi kapitány.

Varga Zsófia azt mondta, kicsit hitetlenek voltak, pedig Európa nyolc legjobb csapata közé kerültek, így nagyobb önbizalommal kellett volna pályára lépniük.

Van egy pár óránk most kisírni magunkat. Ez óriási dolog lett volna. Mindenképpen össze kell szednünk magunkat, most jön egy szabadnap, és még maradt esélyünk kijutni az olimpiai selejtezőre. Nagyon sajnálom ezt a meccset, mert megint megmutattuk, hogy jó csapat vagyunk, és vissza tudunk jönni nehéz helyzetből is, megérdemeltük volna a győzelmet

– mondta a könnyeivel küszködő csapatkapitány, a 10 pontot szerző Raksányi Krisztina.

A britek spanyol mestere, Chema Buceta közölte, a 29 ponttal záró Tami Fagbenle remeklése mellett a fantasztikus csapatmunka volt a siker záloga.

„Az Eb előtt el akartunk érni valamit, és megcsináltuk. Tudom, hogy jó játékosaim vannak, és büszke vagyok rájuk. Amellett, hogy először jutottunk be a negyeddöntőbe, először van ennyi újságíró a sajtótájékoztatónkon is” – fűzte hozzá tréfásan.

A csapat képviseletében Johannah Leedham azt mondta, senki sem gondolta volna, hogy eljutnak a kieséses szakaszig, de most már az olimpia is reális cél lehet a számukra.

Nem játszunk gyönyörű kosárlabdát, de nem baj, ez így jó nekünk. Soha nem volt még ennyire motiváló és pozitív személyiségű edzőm, mint Chema.

A magyar válogatott a szombati, olimpiai selejtezőtornáért kiírt alsóházi rájátszásban a belga csapattal találkozik, amelyik hosszabbításban kapott ki a franciáktól. A válogatott tagjai a csütörtöki összecsapás végén a “Nem adjuk fel az olimpiát!” kiáltással köszönték meg a szurkolók támogatását.

Eredmények, negyeddöntő:

Franciaország – Belgium 84-80 (27-16, 8-16, 19-22, 14-14, 16-12) – hosszabbítás után
Nagy-Britannia – Magyarország 62-59 (15-13, 17-9, 16-16, 14-21)
Spanyolország – Oroszország 78-54 (19-16, 25-12, 17-17, 17-9)
Szerbia – Svédország 87-49 (21-12, 22-9, 21-12, 23-16)

 

A szerbek a címvédő spanyolokkal találkoznak a négy között, míg a másik ágon a franciák a britekkel csapnak össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik