Sport

Tizedeken múlt az olimpiai kvóta a magyar versenyzőnek

Sidi Péter tizedekkel lemaradva a dobogóról a negyedik helyen végzett és ezzel nem szerzett kvótát hétfőn férfi légpuskában a minszki Európa Játékok olimpiai kvalifikációs sportlövő-versenyében.

A 40 éves világ- és Európa-bajnok sportoló a 60 lövéses alapversenyből jó teljesítménnyel a nyolcadik helyen jutott be a fináléba. A döntő két ötös sorozattal indult, melyet Sidi nem kezdett jól, az egész mezőnyben ő lőtt legelőször, és csak 9,7 körös találatot ért el. Ezután azonban belelendült, az első sorozat maradék négy lövését 10,5-ös, majd a második széria öt kísérletét 10,6-os átlaggal zárta, ezzel a negyedik helyről várta a folytatást.

Innentől egy-egy lövést adtak le a versenyzők, és minden második sorozat után a leghátul álló búcsúzott. Sidi Péter 11. lövése kiválóan sikerült (10,8 kör), 12.-je viszont nem volt jó (9,3), ám így is tartotta negyedik helyét. Tizenhat lövés után már harmadik volt a magyar puskás, ám a 19. és 20. lövésnél két gyengébb tizest (10,2 kör, 10,0) ért el, így két tizeddel leszorult a negyedik helyre és a dobogótól egy lépésre, 207,6 körrel búcsúzott.

Sajnos nem igazán volt szerencsém, márpedig arra is szükség van ilyenkor. Richter például a végén már akkor is nagyot lőtt, amikor úgy mozgott a csöve, mint egy habverő, ezen már ő is csak mosolygott. Sajnálom, negyediknek lenni mindig a legrosszabb döntőben, a kvóta miatt viszont nem aggódom. A világranglistáról is lehet tokiói helyet szerezni, és most csak olyanok állnak előttem, akiknek már van. Persze legjobb lenne egy aranyéremmel elnyerni

– értékelt az MTI-nek Sidi.

A hétfői versenynapon a már kvótás Péni István 15. lett ugyanebben a számban, míg női légpuskában Horváth Lea a 14. helyen végzett.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik