Sport

Éremért utazik Belgrádba a férfi pólócsapat

Märcz Tamás szövetségi kapitány kihirdette a férfi vízilabda világliga jövő heti, belgrádi szuperdöntőjére utazó 15 fős keretét.

Szakmailag különösebben nem szeretném indokolni a csapatkijelölést, maradjunk annyiban, hogy mindenkinek megvan a maga feladata erre a nyárra és mindenkinek lesz lehetősége bizonyítani, hogy kire mennyire lehet számítani a jövőben

– nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának Märcz Tamás.

A szövetségi kapitány kiemelte, a világliga szuperdöntőjében hat kemény meccs vár csapatára, és elsőként arra kíváncsi, hogy az elkövetkezendő négy napban a tornára készülő 15 játékos miként formálódik majd csapattá, később pedig arra, miként teljesít az erős ellenfelekkel szemben.

Úgy gondolom, hogy reális esélye van a csapatnak a négy közé kerülni, így éremért játszani, de nem szeretnék ennyire előre szaladni, mert mindig a következő feladat a fontos, lépésről lépésre haladunk.

Elmondta, a most kimaradók – összesen 12 pólós – Németh Zsolt, Mátéfalvy Csaba és Zala György irányításával itthon készülnek a további feladatokra. A válogatott hétfőn utazik Belgrádba, ahol kedden Kanada ellen kezdi meg szereplését.

A világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének győztese kvótát szerez a jövő nyári tokiói olimpiára. A magyarok az észak-amerikaiakon kívül Japánnal és Spanyolországgal találkoznak a csoportkörben. A másik négyesben Ausztrália, Horvátország, Kazahsztán és Szerbia szerepel.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok)
mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Dőry Farkas (Debrecen), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Várnai Kristóf (BVSC)

Csoportmérkőzések
1. forduló, június 18., kedd 
Magyarország-Kanada, 16:45
2. forduló – június 19., szerda 
Magyarország-Spanyolország, 16:45
3. forduló – június 20., csütörtök 
Magyarország-Japán, 16:45

Június 21., péntek, negyeddöntő (a meccsbeosztás a televízió-közvetítés függvényében változhat) 
A2-B3, 13:30
A3-B2, 15:15
A1-B4, 17:45
A4-B1, 19:30
Helyosztók – június 22., szombat 
Az 5-8. helyért, 15:00 és 16:45
Elődöntő, 19:15 és 21:00 
Helyosztók – június 23., vasárnap 
A 7. helyért, 15:00
Az 5. helyért, 16:45
A 3. helyért, 19:15
Döntő, 21:00

Kiemelt kép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik