Sport lineup

28 millió forintot nyert a Stanley Kupán egy fanatikus szurkoló

Ahogyan arról beszámoltunk, csütörtökön a St. Louis Blues megnyerte története első Stanley Kupáját, miután a Boston Bruins vendégeként 4-1-re győzött az NHL-nagydöntő utolsó, hetedik mérkőzésén.

Megcsinálták a lehetetlent: januárban tök utolsók voltak, most ők a bajnokok
Mesébe illő feltámadást mutatott be a St. Louis Blues, amely először nyerte meg a Stanley Kupát.

A végeredmény minden szempontból váratlannak mondható, a csapat története során korábban meccset sem tudott nyerni a nagydöntőben, de még ennél is elképesztőbb, hogy januárban, tök utolsó volt a ligában.

Egy szurkoló, Scott Berry azonban annyira hitt a Bluesban, hogy amikor januárban Las Vegasban járt munkaügyeit intézni, tett egy kitérőt a fogadóirodába. Az óriási odds miatt (250-es szorzó) 400 dollárt tett arra, hogy kedvenc csapata történelmet ír.

Vicces dolog, soha az életben nem gondoltam, hogy egyszer olyan meccset fogok nézni, ami után százezer dollárt nyerhetek, vagy fülem, farkam behúzva kullogok haza. Mindig hittem a csapatban, de abban is biztos vagyok, hogy érzelmi hullámvasút lesz a hetedik meccs. Valamiért biztosan zokogni fogok

– mesélte a Blues-drukker az action networknek még a mindent eldöntő mérkőzés előtt.

A százezer forintnál is magasabb tét bejött, a Blues nyert, Berry pedig százezer dollárt, vagyis 28 millió forintnak megfelelő összeget kaszált a Stanley Kupa fináléján.

Pedig a nagydöntőbe jutás után 78 ezer dollárért (22 millió forint) is beválthatta volna a szelvényét Berry, de úgy volt vele, ha már idáig eljutott, be fogja húzni a kupát a csapata.

Kiemelt kép: Bruce Bennett/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik