Sport

Betévedt egy autó a Tour de Hongrie-ra

Mulatságos jelenet játszódott le a Tour de Hongrie keddi prológján: egy Suzuki Swift keveredett a kijelölt útra. Az autó sofőrje vélhetően nagyon meglepődött, ugyanis hiába mutatták neki, hogy menjen le a pályáról, mozdulatlan maradt a kocsi. A videó ide kattintva válik elérhetővé.

Az országúti kerékpárverseny első szakaszán szerdán már nem fordult elő ilyen malőr, ennek a címvédő Manuel Belletti örülhetett a legjobban, aki elsőként ért célba, így átvette az előnyt összetettben a prológot megnyerő Jan Bartától.

A rajt után közvetlenül három versenyző szökött el: Lovassy Krisztián (magyar válogatott), Rózsa Balázs (Differdange-Geba) és a szlovén Jon Bozic (Adria Mobil). A hármas a 32 fokos melegben 9:18 perces előnyt dolgozott ki, cirka 140 kilométert szökött együtt. A dobogókői emelkedő első megmászásakor a 2015-ös szlovén időfutambajnokság ezüstérmese eltekert a két magyartól, akiket a lejtmenetben befogott a főcsoport.

Később aztán a mezőny utolérte Bozicot az újabb hegymászás előtt, lejtmenetben az Adria Mobil másik versenyzője, a szerb Dusan Rajovic nagy tempóval el tudott lépni a többiektől, ám a síkon befogták. Az esztergomi Bazilika előtti emelkedőn Androni Giocattoli-Sidermec vezette a bolyt, de a címvédő olasz Manuel Belletti megnyerte a sprintet a 2191 méter szintkülönbséget tartalmazó kemény szakaszon.

Csütörtökön a 40. Tour de Hongrie leghosszabb szakasza, a Balassagyarmat és Miskolc közötti 201 kilométer vár a mezőnyre, amely összesen 890 kilométert teljesít a vasárnapi székesfehérvári befutóig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik