Sport

Eltört a négyszeres Tour-győztes combcsontja edzés közben

Chris Froome, a Tour de France négyszere bajnoka óriásit bukott edzés közben, emiatt az sem kizárt, hogy nem tud indulni a francia körversenyen. A brit kerékpáros szerdai egyéni időfutam pályáját járta be a Dauphiné körversenyen, amikor egy kanyarban óriásit esett.

A sportág klasszisának számító bringást azonnal kórházba szállították. A L’Équipe című francia sportnapilap értesülése szerint csípőtörést szenvedett Froome, aki idén ötödik diadalára készült a Touron, amellyel utolérné az örökrangsor élén a spanyol Miguel Induraint, a belga Eddy Merckxet, a francia Bernard Hinault-t és Jacques Anquetilt.

Froome négy Tour diadala mellett egyszer-egyszer megnyerte a Giro d’Italiát és a Vuelta a Espanát is. A londoni és a riói olimpián bronzérmes volt időfutamban, valamint a 2017-es világbajnokságon is, a tavalyi Touron harmadik helyen zárt összetettben.

Frissítünk!

Froome csapata, az Ineos menedzsere nem sokkal a baleset után közölte: a brit versenyző biztosan nem tud rajthoz állni a francia körversenyen.

„Nagyon súlyos állapotban van” – nyilatkozta Dave Brailsford az egyik francia televíziós társaságnak. Hozzátette: versenyzőjük nagy sebességgel, mintegy 60 km/h-val hajtott lefelé, amikor nekiment egy falnak, és valószínűleg eltörte a combcsontját. Brailsford úgy látta, Froome éppen az orrát törölte meg, amikor a nagy szélben elvesztette az irányítást a kerékpárja felett.

A brit versenyzőnek a balesetet követő percekben a beszéddel is komoly gondjai voltak.

Kiemelt kép: Jean Catuffe/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik