Sport

Babos lelkének gyógyír volt a Roland Garros-győzelem

Babos Tímea számára a francia nyílt teniszbajnokságon női párosban aratott tornagyőzelem valamelyest feledteti, hogy az elmúlt időszakban egyesben nem jött ki neki a lépés.

Babos a molcsapat.hu oldalnak adott interjúban arról beszélt: Párizsban a sorsolás után párjával, Kristina Mladenoviccsal tisztában voltak vele, hogy nehéz meccsek várnak rájuk, viszont végig csapatként teniszeztek, és ez eredményezte a diadalt.

Megnyerte a Roland Garrost Babos Tímea, és történelmet írt
Nem volt még Magyarországnak olyan játékosa, mint ő.

„Átéltünk nagy sikereket, voltak nagyon fájó vereségeink, de ezek mind összekovácsoltak minket és csapatként erősebbek lettünk” – fogalmazott Babos.

A magyar, francia duó az első két fordulóból gond nélkül lépett tovább, azonban a nyolcad-, majd a negyeddöntőben egyaránt egy hajszálon múlt csak a sikerük.

A németek elleni meccsünk kőkemény volt; remek páros, tökéletesen passzolt egymáshoz a játékuk és nagyon meg kellett harcolnunk minden pontért, hogy a szélvihart ne is említsük

– emlékezett vissza a magyar teniszező az Anna-Lena Friedsam, Laura Siegemund elleni nyolcaddöntőre.

Majd kitért a Samantha Stosur, Csang Suaj felett aratott negyeddöntős sikerre is. „Stosur és Csang az Australian Open idei bajnokai, ellenük a szakadék széléről táncoltunk vissza” – nyilatkozta a magyar teniszező.

Ránézésre az elődöntőben és a fináléban már egyszerűbb helyzetben voltak Babosék: előbbi összecsapáson csupán három, utóbbin pedig öt játékot veszítettek. Babos azonban nem úgy emlékszik a találkozókra, hogy könnyed sikereket arattak volna.

Mint fogalmazott: az elődöntőben, Elise Mertens és Arina Szabalenka ellen „az eredmény csak papíron volt sima, nagyon oda kellett tenni magunkat, nem szabadott egy pillanatra sem levegőhöz juttatni őket”.

A döntővel kapcsolatban pedig elárulta: az elején kicsit meglepte őket a kínai páros.

Megnéztük több meccsüket, kielemeztük a játékukat, mégis egészen más taktikát választottak. Nem voltak megilletődve, nagyon jól teniszeztek, Cseng fenomenálisan kezdett a hálónál. Ahogyan haladt előre a meccs, egyre jobban megéreztük, mit kell játszanunk. A stabil szervagémek kulcsfontosságúak voltak, különösen akkor, amikor a bajnoki címért adogattam. Az kemény gém volt, de örülök, hogy mi jöttünk ki jobban belőle.

A 26 éves teniszező párosban nem csupán a Roland Garroson remekelt, hiszen januárban Melbourne-ben, az év első Grand Slam-viadalán döntőzött, egyéniben viszont hosszú ideje nem megy neki jól a játék, de reméli, hogy hamarosan egyesben is jobb eredményekre lesz képes.

„Tulajdonképpen mondhatjuk, hogy a páros valamelyest feledteti az elmúlt hetek nehézségeit. Hiszek a kölcsönhatásban, vagyis hogy a páros segíti az egyénit és fordítva. Ilyenkor igen, kicsit elfelejtődik, hogy az elmúlt időszakban nem úgy sikerült az egyes, ahogyan szerettem volna” – jelentette ki Babos, aki a Roland Garros megnyerésével az első magyar teniszező lett, aki két különböző GS-tornán is az élen tudott végezni.

Párizsi sikerüknek köszönhetően a női világranglistán Babos a második, Mladenovic pedig az első helyre került.

Babos Tímea második a párosok világranglistáján
Női egyesben elég komolyan átalakult a sorrend.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik