Sport

Varga Dénes: A két bíró megutáltatta velem a vízilabdát

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata szombaton este Hannoverben ötméteresekkel megnyerte a Bajnokok Ligáját. Az FTC végig a kezében tartotta a mérkőzést, ám a finálé második felében komoly fordulópont volt, hogy a csapatkapitány Varga Dénes kipontozódott.

Őrült dráma után nyerte meg első BL-döntőjét a Fradi
A címvédő büntetőkkel maradt alul a Ferencvárossal szemben.

A rutinos magyar pólós tajtékzott, mikor kiszállt a medencéből, az utolsó kiállítása ugyanis egy visszaúszásnál történt, amit nem érzett jogosnak.

Megkoronáztuk a szezonunkat, bár ez a két bíró majdnem megutáltatta velem a vízilabdát, sőt, talán lehet, hogy utálom is. Nincs most kedvem játszani. Szerencsére a csapattársaim felnőttek a feladathoz, és megnyerték nélkülem, értem, helyettem. Nagy kő esett le a szívemről, hogy ennek így lehetettem a részese

– mondta a torna legértékesebb játékosának választott Varga a meccs után.

A olimpiai bajnok mellett Vámos Márton sem tudta végigjátszani a mérkőzést, ekkor tudott kiegyenlíteni a címvédő Olympiakosz. Varga Zsolt vezetőedző a Kossuth Rádiónak elmondta

Amikor Dumi (Varga Dénes) kipontozódott, lehetett látni, hogy az Olympiakosz vérszemet kapott, de szerencsére volt annyi előnyünk, hogy a végén döntetlen lett. Az ötméteresek során pedig azoknak a játékosoknak kellett megnyerni a párharcot, akik odaálltak, jó volt látni köztük olyanokat, akik hosszú utat jártak, mint például Vogel Soma és Jansik Szilárd.

A Fradi szakvezetője szerint az Olympiakosz mellett a Pro Recco és a Barceloneta tartozik a legerősebb európai csapatok közé, ebből kettőt is legyőzött az FTC, így megérdemelten nyerte meg a BL-t.

Varga Zsolt magyar bajnok és kupagyőztes csapata sorozatban a harmadik szezonjában nyert nemzetközi trófeát: 2017-ben és 2018-ban az Eurokupában, ezúttal pedig a BL-ben ért fel a csúcsra.

Kiemelt kép: fradi.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik