Sport

Kirúgta saját magát a rögbicsapat elnöke

Különös bejelentést tett David Argyle, a Toronto Wolfpack tulajdonosa:

kirúgta saját magát.

Az ausztrál üzletember azért szánta el magát ilyen drasztikus lépésre, merte rasszista hangulatú megjegyzéseket tett a pénteki ellenfél, a Swinton Lions játékosára, Jose Kengára.

Megértem, hogy a szavaim miatt kellemetlenül érezte magát Jose, még ha nem is ez volt a szándékom. Elképesztően felelőtlenül bántam a szavaimmal. Ha a Wolfpack család bármely tagja ilyesmit mondana, függetlenül attól, milyen szándékkal tette, azonnal kirúgnám. Éppen ezért magammal szemben is így kell eljárnom, ezért ezennel kirúgom magam, mint tulajdonos és vezérigazgató. Fájó szívvel távozom, mert meggyaláztam a rögbit és a családomat

– jelentette be Argyle.

A BBC beszámolójából kiderül, hogy az üzletember felhívta a megsértett játékost, hogy bocsánatot kérjen és kibeszélték a történteket. Állítólag az robbantotta ki a vitát, hogy az ausztrál férfi azt találta mondani Kengának, hogy „Swintonba beengednek feketéket?”. Kenga erről beszámolt a közösségi oldalain, ahol kifejtette, bár megbocsát a klubvezetőnek, ez egy olyan probléma, amiről beszélni kell.

Ami a Wolfpacket illeti, Argyle továbbra is fizeti a klub minden kiadását, ahogyan azt egyébként is tette volna. A szövetség a történtek után vizsgálatot indít az ügyben.

A torontói csapat az angol Super League-ben szerepel, a liga történetének első észak-amerikai egyesületeként. 2017-ben a harmadosztályba kapott indulási jogot, de zsinórban kétszer bajnoki címet nyert, így az első évét tölti a legjobbak között. Ezt Argyle öt év alatt tervezte elérni, de kettő is elég volt hozzá, így érthető, ha fáj lemondani a projektről.

Kiemelt képen David Argyle és a csapatkapitány, Craig Hall a 2017-es bajnoki cím ünneplése közben. Fotó: Vaughn Ridley/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik