Sport

Nehéz megmondani a videó alapján, de klasszis rögbiseket nézünk

Fergeteges videóval rukkolt elő a BBC Wales sportrovata a Hat Nemzet Bajnokságának reklámjaként. Az évenként megrendezett tornán Anglia, Írország, Skócia, Wales, Olaszország és Franciaország válogatottja indul, vagyis Európa legnagyobb rögbi-válogatottjai.

A promóció alapötlete egyszerű: végy néhány klasszis játékost, akik kíséreljenek meg egy Guniess-rekordot. Az ideát tett követte, így került a képbe a Wales színeiben rekord mennyiségű célt jegyző Shane Williams, vagy a honfitársa, a női válogatott korábbi csapatkapitánya, Rachel Taylor.

A játék során egy szerkezet iszonyatos erővel lőtte ki a labdákat, a hat méterre álló sztárnak pedig az volt a dolga, hogy megpróbálja elkapni. Ehelyett azonban élő céltáblákká váltak a rögbisek, rém mulatságos lassított felvételen látható, ahogy dőlnek jojbbra balra. Végül James Hooknak sikerült egy több mint száz km/órával száguldó “passzt” megszelidítenie, ezzel hivatalosan ő kapta el a leggyorsabb labdát.

A Hat Nemzet első fordulóját péntek délután rendezik, a videóval készülő Wales a franciákkal csap majd össze, ezen kívül Skócia-Olaszország és Írország-Anglia meccsekel rajtol a torna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik