Sport

Hú, de sokat kellett várnunk, hogy Federer, Nadal és Djokovic újra együtt elődöntőzzön

A világelső Novak Djokovic és a tavaly döntős Dominic Thiem is szettveszteség nélkül jutott be az elődöntőbe a francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyében.

A szerbek 15-szörös Grand Slam-bajnoka a szerdáról az esőzések miatt csütörtökre halasztott mérkőzésen 2 óra 9 perc alatt verte az ötödik helyen kiemelt német Alexander Zverevet. Az idei Roland Garroson minden eddigi meccsét 3-0-ra nyerő Djokovicra – aki 2016 után jutott újra a négy közé Párizsban – a pénteki folytatásban Thiem vár.

A 32 éves Djokovic nyerte az előző három GS-tornát, és sorozatban 26 győztes meccsnél tart a négy nagy versenyen, míg a 22 éves Zverevnek tovább kell várnia első GS-elődöntőjére.

Az osztrák Thiem az orosz Karen Hacsanovot búcsúztatta magabiztos játékkal 1 óra 47 perc alatt, és egymás után a negyedik Garros-elődöntőjére készülhet.

Van még néhány érdekes statisztikánk:

  • a 2012-es Roland Garros óta ez az első GS-verseny, ahol Djokovic, Rafael Nadal és Roger Federer is eljutott az elődöntőig.
  • az aktív játékosok közül a salakon a négy legjobb győzelmi mutatóval rendelkező játékos került az elődöntőbe: Nadal 90 százalék fölött van (91,75), Djokovic 80 százalék közelében (79,93), Federer (76,37) és Thiem (74,7) 75 környékén.
  • a férfi elődöntősök a mostani torna előtt összesen 232 meccset nyertek Párizsban. a női elődöntősöknél ugyanez a szám 3.
  • 2011 óta először játssza az elődöntőket az első négy kiemelt a férfiaknál a Garroson.

Eredmények, negyeddöntő, férfiak:

Djokovic (szerb, 1.) – A. Zverev (német, 5.) 7:5, 6:2, 6:2
Thiem (osztrák, 4.) – Hacsanov (orosz, 10.) 6:2, 6:4, 6:2

 

Az elődöntőben: 
Djokovic – Thiem
Nadal (spanyol, 2.) – Federer (svájci, 3.)

Kiemelt kép: Kazuki Wakasugi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun

Ajánlott videó

Olvasói sztorik