Sport

Pályázott a szövetség, 20 milliárdos tenisztorna jöhet Magyarországra

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) a magyar kormány támogatásával megpályázta a Fed Kupa döntőjének 2020 és 2022 közötti megrendezését, írja az MTI.

Az MTSZ honlapján a főtitkár, Richter Attila azt mondta: a Fed Kupa lebonyolítási rendszere éppen most alakul át, így a jövő évtől egy 12 csapatos döntőben vetélkednek majd a különböző válogatottak a végső győzelemért. Ez a torna lesz a női tenisz egyik csúcseseménye, amelyet nézők tíz- és százmilliói követnek majd világszerte a közvetítéseken keresztül, tízezrek pedig a helyszínen. Ez nagyon nagy hírverést jelent a rendező városnak és a rendező ország teniszének is, mondta.

A napokban derült ki, hogy 20 milliárd forintba kerülne, ha mi rendeznénk a tornát.

Miután a szövetség tudomást szerezett a Nemzetközi Tenisz Szövetségtől (ITF) arról, hogy helyszínt keresnek az első ilyen Fed Kupa-döntőnek, elkezdték az egyeztetéseket a kormányzattal, hogy megpályázhassák az eseményt.

Miután meghívtak minket is a pályázó országok közé, a magyar kormány támogatásával benyújtottuk elképzelésünket az ITF-nek a szükséges garanciákkal, most pedig bizakodva várjuk az eredményt

– ismertette a főtitkár.

A sportvezető kiemelte, több hónapos előkészítő munka eredménye lett az a pályázati anyag, amelyről prezentációt tartottak hétfőn Párizsban az ITF illetékeseinek. A pályázati anyagnak nagyon pozitív visszhangja volt – tette hozzá. A főtitkár megjegyezte, nagyon erős mezőnyben kellett helytállniuk, mivel több nagyváros, például Varsó, Isztambul és Chicago is pályázott a rendezésre. Döntés a következő napokban várható.

Nyitókép: Charlie Crowhurst/Getty Images for LTA

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik