Sport

Kanada 0,4 másodpercre volt a szégyentől a hokivébén

Elképesztően jó meccsekkel indultak a negyeddöntők a szlovákiai jégkorong-világbajnokságon. A csoportkört hibátlanul lehozó oroszok az USA-val találkoztak, és 67 másodperc után már vezettek a szemfüles Nyikita Guszev révén.

Az első harmad 2-0-s orosz vezetéssel ért véget, mert a Guszev góljánál asszisztot jegyző Mihail Szergacsjov is betalált. A második harmad elején viszont az amerikaiak visszajöttek a meccsbe, miután Brady Skjei lövése megpattant egy orosz védőn.

Az utolsó felvonást megint az oroszok kezdték jobban, egy eladott korongot Kirill Kaprizov büntetett meg Guszev passza után.

Noah Hanifin góljával az USA megint visszajött egy gólra, de Mihail Grigorenko visszaállította a kétgólos különbséget. Alex DeBrincat három perccel a vége előtt még visszahozta a reményt az amerikaiak számára, de az egyenlítés nem sikerült, így az oroszok jutottak az elődöntőbe.

Kanadának bezzeg sikerült az egyenlítés! Pedig a svájciak mindent megtettek, Sven Andrighetto emberelőnyös góljával vezettek az első harmad után,

majd Mark Stone egyenlítése után Nico Hischier három másodperccel a második harmad vége előtt ismét az európai csapatot hozta kedvezőbb helyzetbe.

Már úgy tűnt, Svájc szenzációt jelentő győzelmet arat, de Kanada 0,4 másodperccel a vége előtt hosszabbításra mentette a meccset Damon Severson becsorgó löketével.

A hirtelen halálban Stone döntött, aki így két góllal és egy gólpasszal lökte Kanadát a négy közé.

Eredmények, negyeddöntő

Kassa:
Kanada – Svájc 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0) – hosszabbítás után
gól: Stone (26., 66.), Severson (60.), illetve Andrighetto (19.), Hischier (40.)

 

Pozsony:
Oroszország – Egyesült Államok 4-3 (2-0, 0-1, 2-2)
gól: Guszev (2.), Szergacsjov (16.), Kaprizov (42.), Grigorenko (48.), illetve Skjei (23.), Hanifin (46.), DeBrincat (58.)

Kiemelt kép: JOE KLAMAR / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik