Sport

Megható szavakkal búcsúzott a csapattárs a visszavonuló veszprémi klasszistól

Ahogyan arról írtunk, a Veszprém kézilabdacsapatának balátlövője, Momir Ilic bejelentette, hogy a szezon végén befejezi pályafutását. A 37 éves szerb játékos nem hagyja el a klubot, a következő idénytől kezdve David Davis vezetőedző segítője lesz.

Bejelentette visszavonulását Momir Ilic
Momir Ilic 18 év után fejezi be.

A veszprémi klub szerdán egy videót tett közzé a Facebook-oldalán arról, ahogy Petar Nenadic, a csapat irányítója búcsúzik honfitársától. A játékos elmondja, már legalább 15 éve ismeri Ilicet, aki kicsit több is, mint barát számára.

Megtiszteltetés volt melletted játszani, nem csak, mint játékos, hanem mint ember is. Mindannyiunkat jobbá teszed, nem csak jobb emberré, de jobb srácokká és férjekké. Köszönök mindent, Momo

– mondta Nenadic, aki egy ajándékkal is kedveskedett a csapat nevében Ilicnek.

Momir Ilic Veszprémben öt alkalommal került be a VELUX EHF Bajnokok Ligája Final4-jába, illetve eddig ötszörös magyar bajnoknak, ötszörös Magyar Kupa győztesnek, kétszeres SEHA Liga győztesnek vallhatja magát. Kétszer is ő lett a BL gólkirálya: a 2014-15-ös szezonban 114, majd a 2015-16-os idényben 120 gólt szerzett. A magyar rekordbajnok színeiben eddig összesen 266 mérkőzésen lépett pályára és 1162 gólt szerzett.

A csapat még bajnoki döntőt játszik a Szegeddel a héten, a jövő hétvégén pedig a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében szerepel majd.

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik