Sport

Bejelentette visszavonulását Momir Ilic

Sajtótájékoztatón jelentette be visszavonulását a Telekom Veszprém szerb átlövője, Momir Ilic. A 37 éves játékos 18 év után fejezi be a pályafutását, viszont Veszprémben marad, és David Davis mellett lesz segédedző.

A klub honlapján megjelent portré szerint Ilic a Samot Arandelovacban kezdte profi karrierjét, ahol egészen 2001-ig játszott, majd a Kolubara-Lazarevacba igazolt. 2002-ben a szabadkai Fidelinka Subotica csapatához került, ahol egészen 2004-ig játszott, ahonnan a szlovén Gorenje Velenjéhez igazolt.

2006-tól 2009-ig játszott a német Gummersbach-nál, az utolsó idényében sikerült EHF Kupát nyernie. Ezután a THW Kiel következett, ahol mindent megnyert, amit kézilabdázó egy Bundesliga csapattal megnyerhet: kétszeres Bajnokok Ligája győztes, háromszoros német bajnok és kupagyőztes és kétszeres német szuperkupa győztesként hagyta el a csapatot, hogy 2013-ban a Veszprémhez csatlakozzon.

Veszprémben öt alkalommal került be a VELUX EHF Bajnokok Ligája Final4-jába, illetve eddig ötszörös magyar bajnoknak, ötszörös Magyar Kupa győztesnek, kétszeres SEHA Liga győztesnek vallhatja magát. Kétszer is ő lett a BL gólkirálya: a 2014-15-ös szezonban 114, majd a 2015-16-os idényben 120 gólt szerzett.

A magyar rekordbajnok színeiben eddig összesen 266 mérkőzésen lépett pályára és 1162 gólt szerzett.

Kiemelt fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik